"Japonya'nın Şu anki Oyun Endüstrisinde İşi Zor"

Hideo Kojima son dönemlerde oldukça durgun
04.01.2012 08:50 Alkan Adakaner

      Japon oyun endüstrisinin son dönemlerde eski performansının uzağında olduğunu söyleyebiliriz. Eskiden dünya oyun pazarını sarsacak yapımlar çıkaran Japonlar şu sıralar benzer yapımlar çıkaramıyorlar. Tabi bunun bir çok nedenleri var, ama Hideo Kojima bundan sonra da Japonların benzer oyunlar çıkarıp çıkaramayacağı konusunda emin değil.
 
     Kojima, Resmi Playstation Dergisine yaptığı açıklamada "Artık oyun dünyasında daha fazla çekişme var. Dünya çapındaki üst düzey oyunlara baktığınızdan belki 10 tanesinin oyuncuların doğrudan ilgisini çektiğini görürsünüz ve Japonya'nın bu düzeydeki oyunlarla mücadele edip edemeyeceği konusunda emin değilim." sözlerini kullandı.
 
     Aslına bakacak olursanız Japonya'da hala yüksek teknolojiyi kullanıp üst düzey grafikler (hatta en iyisini) sunacak, kaliteli senaryo ve sunum yapacak firmalar fazlasıyla mevcut. Buna rağmen eskisine nazaran yüksek maliyetler bu firmaların belini büküyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metal Gear Solid HD Collection Platformlar: PS3 XBOX 360 VITA Geliştirici: Kojima Productions Dağıtıcısı: Konami Tür: Action Çıkış Tarihi: 3 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 5 Satışlarının 200 Milyona Ulaştığı Açıklandı 18 Dk önce Redfall İçin Son Güncelleme Yolda: Tek Oyunculu ve Çevrimdışı Mod 4 Saat önce ACA2 NEOGEO Serisi PS5 ve Xbox Serisi için Duyuruldu 5 Saat önce Arcade Klasikleri Bir Arada: TAITO Milestones 3, Switch için Çıkış Yapıyor 5 Saat önce Star Wars Temalı Total War Oyununun Geliştirildiği Bildiriliyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler