John Carmack: "PC, Oyunlarda Öncü Platform Olamaz"

Rage'in PC'deki görünümü.
08.10.2011 01:47 Samet Konuksal


     Bugün Avrupa çıkışını gerçekleştiren Rage, PC'ye epey sorunlu bir şekilde çıkışını yapmıştı. Driver uyumsuzluğundan ötürü bir çok PC'de Rage, kötü görüntüler ortaya sunuyor. Bir yandan bunu düzeltmeye çalışan oyunun baş yapımcısı John Carmack, PC hakkında bazı söylemlerde de bulundu.
 
     Kotaku sitesine konuşan Carmack, PC'lerin oyunlarda öncü platform olamayacağını söyledi. John Carmack ilk olarak, "Sürücü(Driver) sorunları insanı çileden çıkarıyor." açıklamasını yaptı ve, oyun çıkana kadar AMD, Nvidia ile bağlantı halde olduklarını, kendi test sistemlerinde oyunun sorunsuz çalıştığını da ekledi.
 
     John Carmack, firmanın yapım aşamasında konsollar üzerinde yoğunlaşmasının nedeni sorulduğunda kendisi, "PC'yi oyunlarda öncü platform olarak görmüyoruz. Bu söylediğim çoğu kişiyi sinirlendirecek fakat oyunların konsol sürümleri daha çok kitleye ulaşıyor." açıklamasını yaptı.
 
     Carmack, "Yüksek düzeyde bir PC, konsollardan 10 kat daha güçlü olabilir. Eğer oyunu aynı donanımsal özelliklere sahip kitleler için çıkarsaydık, kesinlikle daha iyi bir sonuç ortaya çıkardı." dedi ve ekledi; "Günümüzde çoğu kaliteli oyun, kullanıldığı teknolojiye göre değil, verilen emeğe göre şekilleniyor. Konsollardan 10 kat daha güçlü bir platforma çıkan oyun, en kötü oyun da olabilir."
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Rage Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: ID Software Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 7 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 84 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 3 Saat önce Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 3 Saat önce Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 4 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 5 Saat önce Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler