"Kahrolası GamePad'imi Geri Verin"

McMiller'ın sözleri tartışma yaratacak gibi.
04.08.2011 16:23 Ersin Kılıç


     Harekete duyarlı kontrol sistemleri artık oyun dünyasının değişmeyen unsurlarından birisi haline geldi. Bu sistemleri çok beğenen oyuncular olsa da, koltuğuna uzanıp, kontrolcüyü eline alarak birşeyler atıştırıp oyun oynamayı seven oyuncuların sayısı da bir hayli fazla. kimileri ise harekete duyarlı sistemlerin bu kadar ön plana çıkmasından şikayetçi. Nitekim Edmund McMillen'de bunlardan birisi olmuş..
 
     Super Meat Boy ile adından söz ettiren Team Meat'ten Edmund McMillen, harekete duyarlı kontrol sistemleri için açmış ağzını yummuş gözünü.. Eurogamer ile bir söyleşi yapan McMillen, yeni nesil konsolları bir an önce görmek istediğini belirttiği söyleşide harekete duyarlı kontrol sistemleri için kısaca "Sadece benim kahrolası gamepad'imi geri verin" serzenişinde bulunmuş.
 
     Harekete duyarlı sistemlerin Nintendo Wii ile patlak verdiğini belirten McMillen, "Nintendo tarafından geliştirilen Wii Sports gerçekten çok iyiydi. Daha sonra birçok Wii oyunu oynadım fakat hiçbirinden aynı hissiyatı alamadım" daha sonra yapılan oyunların aynı hazzı vermediğini belirtmiş.
 
     Daha sonra Kinect hakkında konuşmaya başlayan McMiller, "Aynısı Kinect için de geçerli. O şey tam bir çöp parçası. Kesinlikle hiçbir iyi yönü yok. Kahrolası (Fu..ing) bir şaka gibi. 'Bir sürü insan aldı' diyerek haklı çıkamazlar çünkü bu sadece (başarıdan bahsediyor) pazarlama taktiğidir." sözlerine yer vermiş.
 
     Açıkçası bazı noktalarda McMiller'a katılsam da kendisinin çok acımasız konuştuğunu düşünüyorum. Şahsen bende oturduğum yerden oyun oynamayı severim. Fakat gerek Kinect gerekse de Rock Band gibi sistemler parti oyunları kapsamına giriyor ve evde kalabalık bir grup iseniz bu oyunların keyfini daha farklı bir şekilde alıyorsunuz. Oyun sektörünün tamamen harekete duyarlı kontrol sistemlerine yönelmesi can sıkıcı olabilir fakat şu halde iken alternatif olarak farklı bir eğlence sundukalrını kabul etmek gerek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Kinect Platformlar: PC XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 1 Saat önce VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 5 Saat önce Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 5 Saat önce Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 6 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler