Kalkınma Bakanlığı'ndan Oyun Sektörü İçin Hedef: 2 Milyar Dolarlık Pay

Türk oyunculuğunun gururu Mount & Blade
16.03.2015 11:05 Samet Konuksal


    Yıllardır Türkiye'de oyun sektörünün çok fazla ön plana çıkamamasından yakınmış olsak da, son dönemlerde devlet kurumlarının da içinde bulunduğu haberleri sıkça okumaya başladık. Karşımızda bir yenisi daha. Kalkınma Bakanlığı'nın yayınladığı yeni rapora göre Türkiye, dünyadaki 100 milyar dolarlık oyun pazarından 2 milyar dolarlık pay almak için çalışma başlatacak.
 
    Açıklamalara göre önümüzdeki dönem içerisinde Türkiye'deki yapımcılar kültür ve tarihe dayanan yeni oyunlar geliştirerek hem oyun ihracatı arttırılacak, hem de ülkenin tanıtımı yapılacak. Bakanlığın raporuna göre oyunlar sadece eğlence amaçlı değil, savunma, sağlık ve eğitim gibi amaçlarla da kullanılacak. Örneğin FATİH projesi için oyun tabanlı bir eğitim planı yapılmakta.
 
    Oyun sektörü için özel bir stratejinin belirlenmesi gerektiği söylenen raporda, "Oyun sektörünün mevcut durumu, gelişiminin önündeki engeller, gelişme alanları belirlenip bir yol haritası oluşturulacak. Oyun sektörüne yönelik teşvikler, yabancı yatırımların çekilmesi, oyun sektöründe ihtiyaç duyulan insan kaynağının oluşumu gibi adımlar atılacak." cümleleri yer alıyor. 
 
    Günümüzde ise Türk oyun sektörünün 300 milyon dolarlık bir pazar payına sahip olduğu, Türk oyuncularının günde 39 milyon saat boyunca oyun oynadığı belirtilmiş.
 

İlgili İçerik Yorumlar 107 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 1 Dk önce Epic Games Haftaya Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 34 Dk önce Helldivers 2 Artık Steam'de PSN Hesabı İsteyecek 2 Saat önce GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler