Kendi Grubunuzu Kuracağınız ve Yöneteceğiniz Oyunlar

29.09.2022 14:20 Mehmet Tandoğan

 
 
Birçok harika rol yapma oyunu, karmaşık karakterleri ve çıktıkları büyük yolculuklarla ön plana çıkar. Ancak bazı oyunlar daha kişisel bir dokunuşu bünyesinde barındırır ve bu durum kendi karakter grubunuzu - ekibinizi bir araya getirmenize ve onları sizinle büyük bir  maceraya çıkarmanıza izin verir.
 
Hemen hemen her rol yapma oyunu türünde, sıfırdan bir parti kurmanıza ve onları uygun gördüğünüz şekilde özelleştirmenize izin veren yapımlar yer alır Bir sonraki rol yapma maceranız için ekip kurmalı ve özelleştirmeli bir oyun arıyorsanız, bakmanız gereken oyunlar bu listede yer alıyor. İşte kendi grubunuzu oluşturabileceğiniz rol yapma oyunları:
 
- Fell Seal: Arbiter's Mark
 
 
 
Fell Seal: Arbiter's Mark, klasik sıra tabanlı dövüşünü harika bir hikaye ve muhteşem piksel sanat tarzıyla (ayrıca arka planlarıyla) birleştiren bağımsız bir taktik rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Fell Seal, bir dizi orijinal hikaye karakterine sahip olsa da, grubunuzu çeşitli maceracılarla da doldurabilirsiniz. Yani kısaca hikayeye dahil olmayan karakterleri de ekibinize katabilirsiniz.
 
Hikayeye dahil olmayan karakterler tamamen özelleştirilebilir. Bunun yanı sıra hikaye karakterlerinden oluşan partinizi de özelleştirebilir, onlara yeni sınıflar ve alt sınıfların yanı sıra onlara yetenekler verebilirsiniz.
 
Fell Seal: Arbiter's Mark, sıra tabanlı bir taktik rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Hikaye anlatımı, karakter geliştirme ve kişiselleştirmeye özellikle odaklanıyor. Oyuncunun karşılaşacağı ve stratejik olarak savaşa gireceği çeşitli canavarlar da yer alıyor. Oyunda benzersiz karakterler oluşturmak için Sınıfları, Pasif Yetenekleri ve Diğer Yetenekleri karıştırabilirsiniz. Bunun yanı sıra birliklerinizi çeşitli Silahlar, Zırhlar ve Aksesuarlarla donatabilirsin.
 
Fell Seal: Arbiter's Mark'ta oynayabileceğiniz çeşitli sınıflar var. Her sınıf, AP ile öğrenilebilen iki pasif yetenek ve bir karşı yetenek (karakter belirli bir şekilde saldırıya uğradığında tetiklenir) ile birlikte gelir. Bir oyuncu, karakterlerin ne giyeceğine kara verebilir, karakter sınıfının yeteneklerine erişim sağlayabilir ve mevcut sınıfın pasif yeteneklerini bir araya getirebilir. Ek olarak, bir karakterin bir alt sınıfı (karakterin daha fazla yetenek kullanmasına izin veren), iki ekstra pasif yeteneği ve bazı sınıflardan öğrendiği bir karşı yeteneği bünyesinde barındırır. Bir sınıftaki her yeteneği öğrenmek, bir Ustalık Bonusu verir. Bu ustalık bonusu karakteri kalıcı olarak etkileyen küçük bir bonustur.
 
Temel sınıflar, hikayede yer alan karakterler ve herhangi bir şehirde Lonca aracılığıyla kiralanan birimler de dahil olmak üzere tüm insan birimlerinin kullanabileceği sınıflardır. Mender ve Mercenary adlı sınıf, herkesin erişebildiği tek temel sınıftır. Geriye kalan her şey, kilidinin açılabilmesi için belirli gereksinimlerinin karşılanmasını gerektirir.
 
Loncada yer alan acemiler için herhangi bir iş gereksiniminin karşılanması gerekmez. Karakterlerinizden en az biri söz konusu Temel Sınıfın kilidini açtığı sürece, o sınıfa bir lonca karakteri alabilir.
 
Oyunda ilerledikçe, mağazalarda bulunan envanter ve içerik genişler. Mağaza seviyesi, mevcut seviyenizin bir göstergesidir. Temel olarak en son keşfettiğiniz mağaza, mevcut en yüksek donanım seviyesini size sunacaktır, ta ki oyunun en sonuna ulaşana kadar. Oyunun en sonuna ulaştığınız zaman tüm mağazalarda aynı donanımlar yer alacak.
 
Oyunun kısaca hikayesine bakacak olursak:
 
Fell Seal: Arbiter's Mark, yok edilmiş ve kaotik bir dünyada yeni bir düzenin ardındaki yapıyı oyunculara sunuyor. Bu süreçte Düzen, barış ve istikrarı sağlamak bunun yanı sıra savaşı önlemek için bir dünya yönetim organı olan Ölümsüzler adlı bir konsey kuruldu. Ölümsüzler, bölgeyi ve insanları haydutlar, canavarlar ve yozlaşmış kişilerden karşı korumak için ölümlü ajanlarını kullanırlar. Fell Seal, iç yolsuzluğu ortaya çıkaran ve dünyayı tamamen düzene getirmeye çalışan bir grubu konu alıyor.
 
- Final Fantasy Tactics
 
 
 
Final Fantasy Tactics, taktik rol yapma oyun türüne büyük katkı sağlayan yapımlar arasında yer alıyor. Yaptığı bu büyük katkı sayesinde, belki de bu listedeki en ikonik oyun olarak görebilirsiniz. Modern muadilleriyle karşılaştırıldığında biraz altlarda olsa da Final Fantasy Tactics, sıra tabanlı herhangi bir rol yapma türünü seven oyunculara harika bir deneyim sunuyor.
 
Rol yapma oyunları genelde, her karakterin belirli bir sınıfa mensup olmasını ve becerilerini uygun gördüğünüz şekilde özelleştirmenize olanak tanıyan yapımlardır. Bu özelliğin yanı sıra kendinize ait ekip kurarak bu maceraya toplu bir şekilde çıkabilirsiniz. Bu oyunda ana karakter olmayan karakterler de seviye atlayabilir ve bu sayede görünüşlerini değiştirebilir. Bu da hikayeyi birlikte geçirdiğiniz oyuncu kadrosu üzerinde size ekstra bir etki ve deneyim sağlar.
 
Final Fantasy Tactics, Final Fantasy serisindeki bir strateji rol yapma oyunudur ve ilk olarak Haziran 1997'de PlayStation için piyasaya sürüldü. Oyun, krallığın yönetimi için mücadele eden iki karşıt grubu konu alıyor. Aslanlar Savaşı'nın ortasında kalan ve yedi bölgeden oluşan birleşik bir krallık Ivalice'de geçiyor. Hikaye ise kendisini savaşın ortasında bulan ve daha sonra arkasındaki büyük bir komployu ortaya çıkaran saygın Beoulve Hanesi'nin bir üyesi olan Ramza Beoulve'ye odaklanıyor. Final Fantasy Tactics, birimlerin hareket edebileceği bir harita üzerinde yapılan savaşları oyunculara sunuyor.
 
- Wasteland 3
 
 
 
Wasteland 3, donmuş bir çorak arazide (Colorado) geçen izometrik sıra tabanlı bir rol yapma oyunudur. Savaşının acımasız zorluğu, sizi sürekli olarak seçim yapmaya zorlayacak.
 
Wasteland'in kıyamet sonrası dünyasına getirdiğiniz ekipte her karakterin çok çeşitli becerileri, bonusları ve dezavantajları yer alıyor. Bu oyunda ekibinizi tamamen özelleştirilebilirsiniz. Bu oyunda önceden oluşturulmuş karakterleri kullanma seçeneği de yer alıyor. Wasteland 3, kıyamet sonrası Colorado'nun çorak arazileri, bölge üzerinde kontrol için yarışan gruplarla dolu.
 
- Dragon Quest 9
 
 
 
Dragon Quest 9, Japon rol yapma serisinin en sevilen oyunlarından biridir. Serinin sevilen oyunu olmasındaki en büyük etkenlerden biri tam parti özelleştirmesine getirdiği yeni özelliklerdir. Dragon Quest oyununda ilk kez, partinin her üyesini oluşturabilir ve özelleştirebilir, Dragon Quest 9'un 50 saatlik hikayesi için mükemmel karakter kadronuzu yanınıza alabilirsiniz.
 
- Etrian Odyssey Nexus
 
 
 
Etrian Odyssey Nexus oyununda herhangi bir görev için iyi bir ekip oluşturabilirsiniz. Oluşturduktan sonra karakterlerinizi etkili bir şekilde yönetebilirsiniz. Oyun, sizi zindanlara götürüyor ve gezinmek için dilerseniz kendi haritalarınızı oluşturmaya olanak tanıyor. Etrian Odyssey Nexus'un sağlam bir zindan temalı oyun olarak karşımıza çıkmayabilir ancak parti oluşturma becerilerini test etmek isteyenler bu değeri bilinmeyen oyunu oynayabilir.
 
Etrian Odyssey Nexus, Etrian Odyssey serisinin altıncı ana oyunudur. 3DS'deki son Etrian oyunu olan Nexus, 5 ana oyunun tüm öğelerini bir araya getiriyor. Toplamda 18 sınıf mevcut ancak bu oyunla beraber 19. sınıf oyuna dahil oluyor. Oyun, arayüz ve karakter istatistik sistemini Etrian Odyssey V'den alıyor. Sihirli saldırı ve büyü savunması, evrensel olarak TEC tarafından yönetilmek yerine, şimdi sırasıyla INT ve WIS tarafından belirlenir. İstatistik sınırları 99 yerine 255'tir. İstatistiklerini geliştirmek ve hatta bonusları veya bunlara bağlı becerilerin kilidini açmak ve geliştirmek için silahlar dövülebiliyor.
 
Karakterler, parti üyesinin sınıfından bağımsız olarak özgürce seçilebilir ve karakterin teni, saçı ve gözleri için çeşitli seçimler sunar. Oyuncular dört zorluk ayarı arasından da seçim yapabilir: Picnic, Basic, Expert ve Heroic. Picnic, oyun sırasında herhangi bir zamanda seçilebilir, ancak zorluk seçildiği anda oyuncu bundan vazgeçemez. Heroic, işlevsel olarak Expert ile aynıdır ancak yalnızca yeni bir oyun başlatılırken seçilebilir. Heroic'i seçmek, oyuncunun oyunun ortasında bundan vazgeçmesini önler ve ayrıca Yeni Oyun+ olarak seçilirse geçmiş verilerin taşınmasını devre dışı bırakır.
 
- Dragon's Dogma
 
 
 
Dragon's Dogma, piyasaya sürülmesinden sonraki yıllarda ön plana çıkan Skyrim oyununun arkasında kaybolan aksiyon rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Artık bir kült klasiği haline gelen Dragon's Dogma, tamamen özelleştirilebilir bir arkadaş grubuyla birlikte deneyimleyebileceğiniz bir dünyaya ev sahipliği yapıyor.
 
Dragon's Dogma'da yer alan ekip sistemi biraz daha farklı. Burada karakteriniz tüm gücü elinde tutuyor ve partiye liderlik ediyor, diğer üç yoldaş da sizi destekliyor. Bu üç karakterin her biri oyuncular tarafından özelleştirilir ancak yalnızca ilki sizin tarafınızdan özelleştirilebilir. Ekibinizin son üyelerini diğer oyuncular tarafından yapılan özel karakterlerden almanız gerekiyor.
 
- Baldur's Gate 3
 
 
 
Baldur's Gate 3, Dungeons and Dragons'tan ilham alan ve klasik Baldur's Gate serisinin uzun zamandır beklenen en son oyunu. 2022 sonbaharında hala erken erişimde olsa da D&D tarzı bir rol yapma oyunu arıyorsanız kesinlikle Baldur's Gate 3 oynamaya değer. Gerçek hayattaki D&D kampanyalarına çok benzeyen Baldur's Gate 3, kendi karakter partinizi yaratmanıza izin verir ve sizi buna teşvik eder.
 
Bir D&D hayranı olmasanız bile Baldur's Gate 3, aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli ve ayrıntılı karakter yaratma sistemi ilginizi çekebilir. Erken erişimde oyun oynamayı sevmiyorsanız bile Baldur's Gate 3'ü mutlaka göz önünde bulundurun.
 
- Pokemon Black & White
 
 
 
Pokemon'un tüm zamanların en başarılı RPG serisi olduğuna şüphemiz yok. Belki de bunun ana nedeni, sevimli hayvanlardan oluşan ve çeşitli güçlere sahip yakalanabilir parti üyeleridir. Black & White, ekibinizi kurabileceğiniz 156 yeni Pokemon sayesinde serinin öne çıkan yapımı arasında yer alıyor.
 
- Darkest Dungeon
 
 
 
Darkest Dungeon, zindanlarıyla ön plana çıkan yapımlardan biri.. Terk edilmiş ve harap edilmiş bir kasabayı oyunculara sunan Darkest Dungeon, bir grubun kontrolünü bize veriyor. Buradaki amacımız tünelleri araştırmak ve burada yer alan kötülüğü ortadan kaldırmak.
 
Darkest Dungeon'ı diğer oyunlardan ayıran bir özellik var. Bu da parti üyeleri ölünce kalıcı olarak ortadan kayboluyor. Darkest Dungeon'ın parti sistemi son derecede karışık gelebilir ve bu dünyada hayatta kalmak gerçekten de maharet ve ustalık ister.
 
- Divinity: Original Sin 2
 
 
 
Divinity: Original Sin 2'de siz ve üç arkadaşınız yola çıkıyor ve sizi kaosun hakim olduğu bir bölgeye yönlendirerek dizginleri elinize veriyor. Oyunda karakterlerinizi oluşturma ve oynama şekliniz, dünyadaki durumunuzu da etkiliyor. Bu oyunda masum bir sivili büyüyle öldürmek veya korkutucu karakterinizle yanlışlıkla bir NPC'yi korkutmak başınıza dert açabilir. Divinity: Original Sin 2'yi şimdiye kadarki en iyi co-op rol yapma oyunları arasında yer alıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 2 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler