Kickstarter'da 1 Milyon Dolar Toplayan Yapımcı, Oyunu 2018'e Erteledi

13.12.2015 21:39 Samet Konuksal


    Geçtiğimiz hafta içerisinde oyun dünyasında, Kickstarter'daki oyunlara bakış açımızı etkileyen yeni bir olay yaşandı. Kickstarter'da yeterli parayı toplayana kadar birçok şey vadeden, daha sonrasında ise kaybolan yapımcılara bir yenisi daha eklendi.
 
    2013'te 1 milyon dolardan daha fazla bir bağış toplayan Project Phoenix, Japon oyun endüstrisi için önemli bir adım olarak görülmüştü. JRPG ile RTS türlerini birleştirmeyi hedefleyen bağımsız yapımcı oyunu Project Phoenix için 100 bin dolarlık bağış yeterliyken oyuna 1 milyon dolar toplanmıştı. Bağış sürecinin ardından ise oyunun çıkış dönemi Mart 2015 olarak belirlenmişti.
 
    Aslına bakarsanız Project Phoenix projesinde şüpheli bir durum zaten ilk günden beri bulunuyordu. Yapımcı ekip Kickstarter sayfasında ekipte çok ünlü isimlerin bulunduğunu yazsa da, bu isimlerin tam kadrosu hiçbir zaman açıklanmamıştı. Daha önceden açıklanmayan Project Phoenix'in baş programcısının adı geçtiğimiz hafta içerisinde ortaya çıktı. Ancak açıklamayla beraber oyun için yıllar sürecek bir ertelemenin haberi de paylaşıldı.
 
    Yaptığı açıklamalarda Project Phoenix projesinin başındaki isim Hiroaki Yura ilk başta baş programcı olarak Ori and the Blind Forest'ın programcısı David Clark'la anlaştıklarını söyledi. Normal şartlar altında yapımcı ekip Clark'ın Ori yapımını bitirip ekibe katılması bekleniyordu ancak David Clark projenin ardından bir neden söylemeden Moon Studios'ta kalmaya karar verdi. Clark'ın bu hareketinin ardından yapımcı ekip yeni bir programcı buldu ancak iş işten geçtiği için oyunun çıkış takvimi 2018 olarak değiştirildi.
 
    2018'e ertelenmiş bir oyun için şimdiye kadar karakter tasarımlarının çoğunun, yaratıkların temel modellemelerinin, gerekli animasyonların büyük kısmının, senaryonun, ana dövüş sisteminin ve müziklerin büyük bir kısmının tamamlandığı belirtiliyor. İki yıldır sadece part time olarak hafta sonları çalışan ekip, Kickstarter'dan toplanan bütçenin yarısından daha azını harcamış durumda. Buna rağmen yapımcılar henüz Project Phoenix için geri ödeme yapmayacaklarını belirtmişler.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Project Phoenix Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Creative Intelligence Arts Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: JRPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 5 Saat önce Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 5 Saat önce Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 6 Saat önce Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 7 Saat önce Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler