Kinect Kullanmayan Xbox One'ın GPU Değişimine Gelin Yakından Bakalım

17.06.2014 13:19 Ömür Gencer


     Microsoft, Xbox One'da Kinect'i zorunlu tutmayı bırakıp konsolun Kinectsiz sürümünü satışa sundu. Pek çoğunuzun bileceği gibi konsolun Kinect bulunmayan sürümü %10'a kadar daha fazla GPU sunuyor. Konsolun Kinect bulunmayan hali pek çok oyuncunun Microsoft'a şu soruyu sormasına neden oldu: "Kinect artık kullanılmayacak mı?"
 
     Microsoft Studios'un yönetmeni Ken Lobb verdiği bir röportajda bu konuya değindi. Lobb; Kinect'in hala kullanılacağını, konsolun GPU'sunun ve RAM'inin değişebilir olduğunu belirtti. Yani "Xbox record that!" (Xbox, kaydet.) dediğinizde Kinect'iniz varsa konsol bu komutunuzu kesinlikle algılayacak.
 
    
     Lobb, Kinect bulunmayan Xbox One'ın daha fazla RAM'e sahip olmayacağını açıkladı. Eğer bir geliştirici oyununda Kinect'in özelliğini kullanmazsa oyunu oynadığınız an Kinect'in özelliklerinden faydalanamayacaksınız fakat arayüze döndüğünüz anda Kinect'i kullanmaya devam edebileceksiniz. Kinect'in özelliğini kullanmak geliştiricilere bağlı olacak. Örneğin Destiny'de Kinect'in özelliği çıkarıldı ve oyun 1080p'de 30 FPS'yi yakaladı.
 
     Konsolun Kinect ile ayrı satılmasını çok akıllıca bir hareket olarak değerlendiren Lobb, Kinect'i sürekli olarak kullandığını belirtti.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 24 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 3 2 Saat önce Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 2 2 Saat önce Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 29 Nisan Cities Skylines 2'ye DLSS Desteği Eklendi 29 Nisan Palworld İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Yeni Pals Türleri Yolda 29 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler