Kinect Uçuyor, Gerçekten

Kinect'in oyunlardan daha heyecan verici bir kullanım alanı
09.12.2010 01:31 Gökhan Yılmaz

 
     Microsoft'un Xbox 360 için geliştirdiği hareket algılayıcı kontrol sisteminin hack'lerenerek başka amaçlar için kullanıldığını daha önce görmüştük. Fakat Hybrid Systems Lab'ın STARMAC projesi daha önce gördüklerimizden çok daha başarılı bir sonuç ortaya koymuş.
 
     Hybrid Systems Lab, daha önce Quadrotor ismi ile geliştirilen ve kendi başına uçabilen, doğru şekilde kalkış ve iniş yapabilen bir araç geliştirmişti. Bu araç, Kinect sayesinde çok daha yetenekli bir hale getirilmiş. Kinect ile algılanan çevrenin verileri, Linux işletim sistemine sahip olan bu dört pervaneli araca gönderiliyor. Quadrotor (Kinect olan versiyonu: Pelican), bu verileri kullanarak yüksekliğini hesaplıyor, objelerin uzaklıklarını biliyor ve bu sayede etrafı algılayarak çarpmadan durabiliyor.
 
     Bu teknolojinin daha da gelişmesi ile neler olabileceğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Aşağıdaki resimde bulunan Manhack'leri hatırlayan var mı?
 






İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Kinect Platformlar: PC XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler