Kızlar Neden Otaku Oluyor?

10.05.2010 11:23 Alkan Adakaner


 
    Öncelikle Otaku nedir onu açıklamak gerekiyor sanırım. Wikipedia'ya bakarsak Japonca bir sözcük olan Otaku'nun anlamı şöyle açıklanıyor.
 
    "Herhangi bir şeye (anime,manga) hayatını adamış, aşırı derecede hayranlık duyan, kişilere ya da antisosyal ve kendine özgü sebeplerden ötürü evden çıkamaya korkan bu yüzden değişik bağımlılıkları olan (kolleksiyonculuk,arşivcilik) kişiler için kullanılmaktadır."
 
     Türkiye'de de Otaku'ların olduğunu biliyoruz. Hem nerede yok ki? Peki Japon kızlar arasında durum nedir? Bir araştırma Japon kızların Otaku olmalarının en büyük nedeninin Manga ve Anime olduğunu ortaya koydu. Arkadaş faktörünün bu kadar yüksek olması da şaşırtıcı.
 
    Oyunlar ise Japon kızların Otaku olmasında %8'lik bir yere sahipmiş. Ülkemizde bir araştırma yapılsa durum ne olurdu bilemiyorum, ama 600 kişinin katıldığı araştırma sonucu ortaya çıkan aşağıdaki liste Japonların durumunu iyi anlatıyor.
 
1. Manga (% 26)
2. Anime (% 17)
3. Arkadaşlar (% 16)
4. Oyunlar (% 8)
5. Kardeşler (% 8)
6. Aşk (% 3)
7. Romanlar (% 3)
8. Seslendirme sanatçıları (% 2)
9. Filmler (% 2)
10. Mobil Internet (% 2)
 
kaynak  
 

İlgili İçerik Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 7 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 7 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 8 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 8 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler