Kojima: "Japonların Dışarıdan İlham Almaları Şart"

10.06.2012 13:29 Ersin Kılıç


     Japonya gerek oyunlar konusunda olsun gerekse de diğer konularda her zaman kendine özgü bir ülke olmayı başarmıştır. Çoğu zaman biz oldukça garip gelen yapımları şaşkınlık ile takip etsekte, bu yapımların Japon halkına tamamen hitap ettiği de bir gerçek. İşte bu konuyla da bağlantılı olarak ülkenin en bilinen yapımcılarından Hideo Kojima'dan bazı açıklamalar geldi.
 
     E3 sırasında katıldığı bir söyleşide bu konuya değinen Kojima, "Japonya hakkında birşey ve bu sadece oyunlar hakkında değil. Eğer birşey Japonya'da yapılıyorsa film, oyun veya kitap olsun, o tamamen Japonya'ya odaklanıyor. Japonya'daki lanet şu; Japonya'da yapılan birçok şey var, fakat hepsi de sadece Japonlar için yapılıyor. Sinemaya gittiğinizde Japon filmleri ile karşılaşıyorsunuz."
 
     Bu sözleri ile ülkenin kendi içerisine bağlı kalmasını eleştiren Kojima, kendi neslinin bunu bir nebze de olsun kırdığını ve batı odaklı yapımlar çıktığını da dile getirmiş.
 
     "Batı'da yapılan herşeyden gerçekten çok hoşlanıyorum. E3 gibi şovlara gelip duyurular ile karşılaştığımda veya Comic-Con'a gittiğimde, tüm sunumlardan büyük keyif alıyorum. Yani bazen yanlış bir ülkede doğduğumu hissettiğim oluyor." sözleri ile neler hissettiğine de değinmiş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metal Gear Rising: Revengeance Platformlar: XBOX 360 PS3 PC Geliştirici: Platinium Games Dağıtıcısı: Konami Tür: Action Çıkış Tarihi: 19 Şubat 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 29 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 4 Saat önce Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 4 Saat önce Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 5 Saat önce Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 6 Saat önce Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler