Konsolların Oyun Pazarındaki Ağırlığı Hala Oldukça Yüksek

01.06.2014 00:00 Alkan Adakaner


     Daze Info'nun çeşitli kaynaklara dayanarak yaptığı araştırmaya göre konsollar hala oyun pazarında çok önemli bir ağırlığa sahip. Araştırmada PC oyunculuğu ve MMO oyunlarının ayrı kategorilerde sınıflandırıldığını da belirtelim.
 
    Verilere göre konsollar pazarın %32.4'üne sahipler ve firmalar buradan 27.9 milyar dolar gelir elde ediyorlar. Bilgisayar oyunculuğuysa pazarın %5.8'ine sahip ve buradan elde edilen gelir ise 5.8 milyar dolarmış. Tabi MMO pazarının tek başına %22.7'lik bir pazar payına sahip olduğunu ve 19.5 milyar dolarlık gelir getirdiğini de belirtmek lazım.
 
    Ayrıca taşınabilir oyun konsolları da (3DS ve PS Vita) oyun pazarının %3.4'üne sahipler ve 3.4 milyar dolarlık hacme ulaşmış durumdalar.
 
    Mobil oyun pazarı da oldukça güçlü durumda görünüyor. Akıllı telefonlar %16.2 pazar payına sahipken, getirdikleri gelirse 13.9 milyar dolar olmuş. Tabletlerse %11.6 pazar payına ulaşmışlar ve 10 milyar dolarlık gelir getiriyorlarmış. Bu arada ABD'deki araştırmaya göre mobil oyuncuların %61'ini kadınların oluşturduğunu da belirtelim.
 

İlgili İçerik Yorumlar 34 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cyberpunk 2077 İçin FSR 3 Güncellemesi Gelebilir 9 Dk önce Eski Forza Horizon Ekibinden Yeni Yarış Oyunu Geliyor! 37 Dk önce Mortal Kombat 1 DLC Karakteri Homelander'dan Oynanış Videosu 1 Saat önce House of Golf 2 Çıkış Tarihi Açıklandı 2 Saat önce Amazon Prime Gaming Haziran Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 29 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler