Konsolun Mucidinden Şiddetli Oyunlara Veryansın !

08.11.2011 13:08 Talha Aynacı

 
   Çok merak ediyorum, ilk ev konsolunun tasarladığı 1972 yılında oyun dünyasının bu noktalara gelebileceğini hayal etmiş miydi ? Bundan emin değilim ama bu konuda ilk adımı atan insanın bugünkü oyunlardan hiçte memnun olmadığını biliyorum.
 
   Bugün 89 yaşında olan Alman asıllı Amerikalı ve video oyunların babası olarak tanınan mühendis Ralph Baer, yaptığı bir röportajda modern dünya oyunlarını ve içerdiği şiddeti "rezalet" olarak yorumladı ve ekledi: "Hayat verdiğim şey, nefret topluyor."
 
   Tabii buna rağmen, Baer bu işin parçası olmaktan gurur duyduğunu ve hiç bir zaman oyunların bu kadar yükselerek devasa bir eğlence dalı haline geleceğini tahmin edemediğini söylüyor:
 
"Televizyona bağlanan küçük bir kutunun eğlenceli sonuçlar çıkarak bir fikir olduğunu düşünmüştüm. Ardından bu küçük kutu aldı başını gitti. O zaman bile kimse bu geometrik alet üzerinde cennete kadar
gideceğimizi anlamamıştı
. Bu öngörülemez bir durumdu. Muhteşemdi. Buralara kadar geldiğimiz için gururluyum. Ben olmasaydım, bu ateşi bir başkası yakacaktı."
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 1 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 1 Saat önce Gray Zone Warfare PC Sistem Gereksinimleri 2 Saat önce Deus Ex İçin RTX Remix Modu Yayınlandı 3 Saat önce Suşi Dükkanı İşletebileceğiniz Rolling Hills 4 Haziran'da Geliyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler