Korsan Oyun Kullanımında 5. Sıradayız

22.03.2016 18:15 Talha Aynacı

 
     Yeni yetme bir boksörü yönettiğiniz boksörlük simulasyonu Punch Club'ın 300.000 satış rakamını aşması yapımcı ve yayıncı firmayı ihya etse de, yayınlanan korsan oynama rakamları dudak uçuklattı. Yapım dünya çapında 1.6 milyon kez korsan olarak indirilmiş! Biz de ülke olarak bu oyunda korsan oynanma rakamlarıyla 4. sıradaki yerimizi alıyoruz.
 
1.6 milyon kez korsan indirilen Punch Club'ın platformlara dağılımı PC kanadı 1.137.000 kez, mobil tarafta ise 514.000 kez olarak belirtiliyor. Mobilde korsan kullanımda ise % 90'lık oranıyla Android platformu lider konumda.
 
      Konu üzerine ehemmiyetli bir araştırma gerçekleştiren yayıncı stüdyo, yerelleştirme desteğinin korsan oynanmaya nasıl etki ettiğine dair de ilginç bir istatistik koyuyor. Ne üzücüdür ki, oyuna Portekiz dil desteğinin gelmesinin ardından Brezilya, oyunu en çok korsan oynayan ülke sıralamasında lider hale getirmiş. İşte Portekiz dil desteği geldiği gün orjinal ve korsan satış rakamları:
 
 
 
Ancak Batı Avrupa'da yerelleştirme tam tersi bir etkide bulunarak korsan oynama rakamlarını azaltmış.
 
     Yukarda yer alan tabloda aynı gün Türkiye'de 3.000 oyuncuyu yapımı orjinal edinirken, 129.500 korsan indirme rakamıyla Brezilya, Rusya ve Çin'in ardından 4. sıradaki yerimizi alıyoruz. Genelde ise Türkiye, Punch Club'ı korsan oynamada 5. sırada yer alıyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 62 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 5 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 5 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 6 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 7 Saat önce Darkest Dungeon II Playstation 4 ve 5 Konsollarına Geliyor 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler