Kuzey Koreliler MMO Hackerlarını Seviyor!

-Zekice dostum, çok zekice...
07.08.2011 15:17 Beril Sergün


     Kuzey Koreliler ekonomilerinin düşüşte olduğunu gördüklerinde ne düşündüler acaba, sanırım ilk tepkileri "O zaman eğlenceli bir şeyler yapıp, oyunları hackleyelim!" oldu.
 
     Bu söylediğimi destekleyecek gerçekler ise şöyle, New York Times'ın raporuna göre Kuzey Kore'nin Kim Jong-il'i genç hackerları toplayıp Güney Koreli yapımcıların oyunlarına salarak onların oyunu üzerinden çabuk para kazanma çabasına girmiş. Güney Koreli'lerin de dediğine göre Çin'den gelen 30'a yakın genç hacker için oyunlarına giriş yapılması için görev vermiş, (bunların en başında ise tabii ki Lineage geliyor) bu görevde sisteme botlar yerleştirilmiş ve doğal olarak "farming" denilen işlem başlamış. Yazılan rapora göre bu farming sayesinde toplamda oyunculardan 6 milyon dolara kadar çıkan bir rakam toplanmış.
 
   

İlgili İçerik Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
BioShock Remastered İçin 5 GB HD Doku Paketi Yayınlandı 3 Dk önce Eternal Fire, CCT Sezon 1 Global Finalleri'nde Playoff Etabına Yükseldi! 1 Saat önce Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler