Lara Croft'un Hikayesi ve Oynanış Elementleri

07.03.2010 04:44 Alkan Adakaner


 
 
     Lara Croft and the Guardian of Light ile ilgili ilk bilgiler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Sanırım bu bilgiler oyunla ilgili büyük tartışmalar yaratacak.

     Lara Croft'un yeni macerası ile ilgili en önemli bilgi bu oyunun PSN ve Xbox Live'dan indirilebilir olacak olması. Tabi oyunun PC için de indirilebilir olarak satılacağını unutmadan belirtelim. Bunun anlamı bu yeni maceranın kutulu olarak satılmayacağı olabilir, ama bu konuda kesin bir bilgi bulunmuyor.
 
     Peki bu oyunun diğer Tomb Raider oyunlarından en büyük farkı nedir derseniz hikaye odaklı bir oyun olmayacak olması diyebilirim. Yapımcılar daha çok eski arcade oyunlarından esinlenip izometrik kamera açılarını kullanarak oyuncuların kendilerini yüksek skor ve tekrar oynanabilirliğe odaklamalarını istemiş.
 
     The Guardian of Light'ın en önemli özelliklerinden birisi ise co-op özelliği sayesinde oyunda 2 karakterin olacak olması. Oyunumuzun ana karakterleri Lara Croft ve Totec olarak açıklandı. Lara Croft'u hepimiz tanıyoruz.Totec ise Maya uygarlığına dahil bir kabilenin üyesi.
 
 

    Oyundaki amacımız eski çağlardan beri varolan Mirror of Smoke'a ulaşmak olacak. Düşmanımız ise Mirror'dan (Ayna) serbest kalan Xoxolt. Oyun boyunca diğer kabile üyeleri, dev semenderler, örümcekler gibi bir çok düşmana karşı savaşacağız.
 
     Orta Amerika'nın ormanları ve tapınaklarındaki maceramız sırasında düşmanlarımızı öldürmek için ayrıntılı dövüş sistemine sahip olmayacağız. Sadece hedefe doğru dön ve ateş et mantığı işliyor olacak. Lara klasik tabancalarını kullanacakken, Totec ise kalkan ve mızrak kullanabilecek.Lara'nın tabancaları sınırsız olacak, ama diğer silahlar da öyle olacak mı bilemiyoruz. 
 
     Her karakterin (Lara ve Totec dışında gizli karakterler olursa şaşırmam) kendine has silahları ve manevra yetenekleri olacak. Örneğin Totec'in mızraklarının sadece silah olarak değil, aynı zamanda engelleri aşmak için de kullanılacağı söyleniyor. Diyelim ki Lara mesafe uzak olduğundan karşı tarafa atlayamıyor, Totec ile duvara bir mızrak atıp Lara'nın o mızrağa tutunup karşı tarafa atlamasını (bkz aşağıdaki resim) sağlayabileceğiz. Bunun yanı sıra yine aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi Lara ipi tutarken, Totec ipin üzerinden karşıya geçmeye çalışacak.
 

 
    Oyunun en önemli özelliklerinden birisi ise bütün oyunun tek kişi oynanabilmesinin yanı sıra, online veya offline olarak 2 kişi desteğinin olacak olması. Eski tarz arcade oyunlarını hatırlatmasına rağmen günümüz indirilebilir oyunlarına göre oldukça iyi grafikleri olacak gibi görünen Lara Croft and the Guardian of Light'a eğer yeni bir Tomb Raider oyunu olarak bakmazsanız çok beğenebilirsiniz. Eğer karşınızda bir Tomb Raider oyununun olduğunu düşünürseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
 
kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Lara Croft and the Guardian of Light Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Crystal Dynamics Dağıtıcısı: Square Enix Tür: Action Çıkış Tarihi: 18 Eylül 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 28 Dk önce VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 4 Saat önce Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 4 Saat önce Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 5 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler