League of Legends'den Oyuncu İstatistikleri

07.05.2012 20:39 Samet Konuksal


     Ninsha isimli bir League of Legends oyuncusunun üniversitesindeki bir araştırması için resmi League of Legends forumlarına açtığı konu, büyük ilgi topladı. Saatler içerisinde 18.395 kişiyi gören anketin sonuçları da çok geçmeden paylaşıldı.
 
      Yayınlanan anket sonuçlarına göre League of Legends oyuncularının %51'ini 19 ile 25 yaş aralığındaki kişiler oluşturmakta. Geri kalan oyuncuların %42'si bu yaş aralığından küçükken, %6.92'si de 25 yaşından büyük oyuncular.
 
      Anket sonucunda en ilgi görmeyen oyun modu 3'e karşı 3 ranked maçları olurken, ankete katılan oyuncuların sadece %0.36'sı bu moddan memnun. Yine oyun içi istatistiklere baktığımızda, en sevilmeyen rol olarak Support, %21.95 ile geliyor. Bunun haricinde, en beğenilen rol ise %48.02 ile Mid Lane görevini üstlenmek.
 
      Ankete katılan oyuncuların iyi oynadığı karakterler arasında en çok oyu Ahri, Graves, Lee Sin, Riven ve Udyr alırken, en sıkıcı karakterler olarak da -deminki sonuca rağmen- Soraka, Caitlyn, Graves, Janna, Morgana, Ryze ve Udyr gösteriliyor.
 
     Ninsha, anketinde uzun süredir League of Legends ekibi tarafından göz ardı edilen Evelynn karakteri adına da bir soru sordu. Anket sonuçlarına göre oyuncuların %34'ü, artık ismi "Yürüyen ward" olarak anılan Evelynn'in güçlendirme yamasını hak ettiği görüşünde. Ankete katılan oyuncuların yarısı, yani %50'si de, karakterin yeniden yapılmasını istiyor.
 
      Tüm bu katılıma rağmen, League of Legends oyuncu topluluğunun sadece %0.05'ini yansıtan anketten çıkan diğer sonuçlar ve görüşler şu şekilde;
 
1 = Çok kötü / 5 = Çok iyi

- Sunucuların sağlığı: 3.49
- Yeni karakter yayınlanma aralığı: 3.67
- Forum memnuniyeti: 2.96
- Riot Games yetkililerinden memnunluk: 4.34
- Yayınlanan skin memnuniyeti: 4.08
- Genel oyuncu memnuniyeti: 2.44
- Skin fiyatlandırması: 2.60
- Karakter fiyatlandırması: 2.68
 
Ankette en çok oy alan görüşler;
 
- Alt lane'daki karakterlere ve fonksiyonlara çeşitlilik getirilmeli
- Oyun gereğinden fazla temel formüllere dayalı. (Örneğin alt lane'deki görevleri genelde AD karakterin ve Support karakterin üstlenmesi)
- Gelecek güncellemelerle birlikte Double Jungle veya Roaming sistemlerinin üstüne düşülmeli.
- 3v3 oyun moduna köklü değişiklikler getirilmeli.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
League of Legends Platformlar: PC Geliştirici: Riot Games Dağıtıcısı: Riot Games Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 27 Ekim 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 60 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 3 Saat önce Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 3 Saat önce Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 5 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 6 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler