Legacy of Kain: Dead Sun'dan 30 Dakikalık Video + Hikaye Detayları

23.02.2015 17:18 Alkan Adakaner


    Legacy of Kain serisinin çok sayıda oyununun çeşitli nedenlerle iptal edildiğini biliyoruz. Bu oyunlar arasında piyasaya sürülmeye en yakın yapım Legacy of Kain: Dead Sun olmuştu. Şimdi iptal edilen bu oyun için yeni detaylar ortaya çıktı.
 
    Açıklamalara göre Legacy of Kain: Dead Sun, üç yıllık geliştirme sürecinin ardından 2012 yılında iptal edilmiş. Bunun sebebiyse oyunun yayıncı Square Enix'in satış beklentilerini karşılayamayacağının düşünülmesiymiş.
 
   Legacy of Kain: Dead Sun'ın hikaye detayları da ortaya çıktı. Karşımızda yine oldukça hoş bir senaryo bulunuyor gibi görünüyor. Kain ve Raziel'in Legacy of Kain: Defiance'taki zaman yolculukları sonrasında Nosgoth'un uzak geleceği şekillenmiştir.
 
    Nosgoth'un uzak geleceğindeyse insanlar yeniden yayılmış ve kontrolü ele geçirmişlerdir. Buna karşın vampirler eskisi gibi canavarımsı görünümden daha insani-hoş bir görünüme kavuşmuşlar. Vampirlerse insanlara karşı güneş ışığını engelleyen dev duman kütleleri oluşturuyorlardır. Oyundaki Dead Sun adı da buradan geliyor.
 
    İnsanoğlu güneşten uzak kaldıkça bir salgın baş gösterir ve insanlar kısırlaşmaya başlar. Buna karşın bir mucize gerçekleşir ve Asher adlı bir insanın eşi hamile kalır. Vampirler bu mucizeyi erkenden yok etmek için ruh emici bir Saradin vampiri olan Gein'i gönderirler.  Asher ve ailesini öldüren Gein, Asher'ın ruhunu emerken garip bir olay olur ve Asher vampir'in bedenini ele geçirir. Şimdi kendisini, eşini ve doğmamış çocuğunu öldüren vampirin bedenine sahip olan Asher intikamını almak Gein'i gönderelenleri bulmak için yola koyulur. Yolculuğu boyunca Gein'in ruhu da kendisine eşlik edecektir.
 
    Oyunun başlangıçtaki sunumunun Legacy of Kain serisinin diğer oyunları kadar trajik ve duygusal olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Kain ve Raziel'den sonra seriye eklenen 3. oynanabilir karakter olan Asher da gerçekten ilgi çekici bir karakter diyebiliriz.    
 
    Açıkçası oyunun iptal edilmesi son derece üzücü. Climax serinin ruhuna uygun bir yapım geliştiriyordu diye düşünüyoruz. Yeni karakter ve oynanı dinamikleri de göze oldukça hoş görünüyor. Zaten geliştirici ekip proje Square Enix tarafından iptal edilince çok üzülmüş. Oyunun 30 dakikalık oynanış videosuna buradan ulaşabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Metal Gear Solid Delta: Snake Eater Dört Farklı Renk Filtresini İçerecek 30 Haziran The Sims 4 İçin Lovestruck Ek Paketi Duyuruldu: Neler Sunuyor? 30 Haziran PoP: The Sands of Time Remake Stüdyosunda 33 Kişi İşten Çıkarıldı 30 Haziran Cyberpunk 2077'de NPC'lerin Karşılık Verdiği Dinamik Mod Yayınlandı 30 Haziran GeForce Now Hizmetine 4 Yeni Oyun Ekleniyor 30 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler