Link'in Adı ve Tasarımının Kökeni Nedir?

Link, ayrıca oyun dünyasının da en sevilen karakterlerindendir
04.11.2012 11:29 Alkan Adakaner


     Nintendo'nun en ünlü serilerinden biri olan The Legend of Zelda'nın ana karakteri Link'in tasarımsal kökenleri ile ilgili ayrıntılar, serinin yaratıcısı Shigeru Miyamoto tarafından açıklandı. Miyamoto'nun Link'i tasarlarken ilham kaynağı bir Peter Pan olmuş.
 
     Link'in tasarımını yapan Takashi Tezuka'nın yanı sıra Shigeru Miyamoto da Disney hayranı olduklarından bir Elf kulaklarına sahip olan Link'in tasarımını yaparken Peter Pan'den de etkilenmişler. Tabi Link'in uzun şapkası da Peter Pan'den geliyormuş.
 
     Miyamoto bunun yanı sıra Link adının nereden geldiğini de açıkladı. Aslında bu isim tam da tahmin ettiğimiz anlamı taşıyor. Serinin ilk oyunu geçmiş ve gelecek arasındaki zaman yolculukları ile ilgili olduğundan bu iki dünya arasındaki bağlantıyı vurgulamak için tasarım halinde oyunda ana karakterden Link olarak bahsediliyormuş. Daha sonra bu geçici isim kalıcı hale getirilerek, ana karaktere Link adı verilmiş.
 
     The Legend of Zelda serisinin oyun dünyasına yaptığı katkıları unutmak mümkün değil. Bu son derece özgün oyunun bile bir yerlerde esinlenilerek yapılması aslında pek şaşırtıcı da gelmemeli. Sonuçta bugünkü bilgilerimizin tamamı geçmişteki deneyim ve bilgilerin üzerine kuruluyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Legend of Zelda: Skyward Sword Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 2 Saat önce Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 3 Saat önce Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 4 Saat önce Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 5 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler