Looter Shooter Oyunu ROBOBEAT 16 Mayıs'ta Çıkacak

15.04.2024 13:30 Mehmet Tandoğan

 
 
Hızlı aksiyon nişancı oyunlarından hoşlanıyor musunuz? Sorunun cevabı evet ise, bu yapım tam size göre diyebiliriz. Bilim kurgu teması ile beraber ön plana çıkan ve aynı zamanda ritim tabanlı nişancı deneyimini bizlere sunan bu yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor, avcı olarak ilerlediğimiz esnada farklı kaynakların sahibi olabiliyor ve elimizdeki silahı sürekli olarak ateşleyerek düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
 
Elimizdeki silahı sürekli olarak silahın tetiğinde tutarak ödül avcılığı yaptığımız esnada yakalama görevlerini adım atabiliyor, istediğimiz şekilde robot ordularını patlatmaya hazırlanıyor ve hedefimizin izini burada sürmek durumunda kalıyoruz. Olaylar sadece bunlarla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda karakterimizin gerçekten de ilgi çekici yetenekleri bulunuyor ve oldukça seri olduğunu söyleyebiliyoruz. Nitekim oyunda duvardan koşabiliyor, sağa sola doğru kayabiliyor, düşmanların yanından kayarak onların saldırılarına karşı gelebilir ve aynı zamanda tempoya ayak uydurabileceğiniz bir mekaniğin bize sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
Tempo eşliğinde ateş edebildiğimiz, kayabildiğimiz ve düşmanların üzerinden geçebildiğimiz bu yapımda yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Oyun içerisinde ilerlediğimiz esnada elbette robot ordularını yukarıda bahsettiğimiz gibi patlatabiliyor, onların nasıl patladığını oyunda daha net bir şekilde görebiliyor, istediğimiz şekilde ve istediğimiz yerden ateş edebiliyor ve hedefimizin izini sürmek durumunda kalabiliyoruz. Oyunun özü aslında bu anlattıklarımızdan ibaret ve tüm bu oyun deneyimleri görebiliyoruz. Ancak daha eğlenceli bir deneyimle beraber de oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Tetik parmağımızı sürekli olarak kullanabildiğimiz ve aynı zamanda yakalama görevleri ile beraber ödül avcılığı yapabildiğimiz oyunda Ace adındaki bir karakterin rolünü üstleniyoruz. Bu oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi sağdan soldan hızlı bir şekilde koşabiliyor, duvarlardan yürüyebiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Hedefimiz olan robotu ortadan kaldırmak istediğimiz bu yapımda elbette son robota ulaşmak için burada büyük bir mücadele vermeye hazırlanıyor ve ünlü bir ödül avcısı olarak oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
Bilim kurgu temasının bize buram buram aktarıldığı yapımda hedefimizi bulmak için farklı bölgelere doğru ilerlemeye çalışıyor ve bu bölgelerin her birinde farklı robotların ve zorlukların olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor, çünkü bu deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebileceğiniz bir yapının burada olduğunu aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde ilerlediğinizde eşyada farklı şeylerde kombolar gerçekleştirebiliyor, silahınızı farklı şekillerde ateşleyebiliyor ve daha farklı yollarla beraber taktiklerinizi ve stratejilerinizi belirleyebiliyorsunuz.
 
Bu strateji ile beraber ustalaşmak durumunda kalıyor ve hem sağdan soldan hızlı bir şekilde kayabiliyor, duvarlardan hızlı bir şekilde koşabiliyor ve tavşan gibi elbette düşmanların üzerinden ve daha fazla nesnenin üzerinden atlayabiliyorsunuz, ölene kadar dans etmeye hazırlanabileceğiniz ve sürekli olarak hayatta kalmaya çalışabileceğiniz bu yapımda ritim aslında burada oldukça ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda arka planda bir ritim üzerine çeşitli mekanikler sergileniyor. Biz de bu ritimler üzerinde usta olmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve yaptığımız hamlelerin bir karşılığını burada da oradan görebiliyoruz. Dolayısıyla canlı bir dünyanın olduğundan da bahsetmemiz mümkün diyebiliriz.
 
Hızlı bir şekilde koşabileceğimiz ve reflekslerimizi kullanabileceğimiz yapımda aslında diğer taraftan bir sinematik hikaye anlatımı bizlere sunuyor. Arka planda anlatılan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Ritmimize göre nişanı alabileceğimizi, oyun tarzımıza uygun ritimleri otomatik olarak oluşturmak için kendi parçamızı yükleyebileceğimiz bu yapımda aynı zamanda bu parçaları kırpabiliyor, oyun içi kısmında düzenleyebiliyor ve edit programı ile beraber bu ritimleri oluşturabiliyoruz. Aslında bu kapsamda geliştirici ekip bizlere güzel bir özgürlük sunuyor.
 
 
 
Özel şarkıları oyun içerisinde istediğimiz zaman değiştirebiliyor, kesintisiz bir şekilde ilerleyebiliyor ve daha fazla özellikle beraber zahmetsizce bu oyun içerisinde ritim tabanlı bir yapı ile karşılaşabiliyoruz. İstediğimiz şekilde yüklediğimiz esnada bu oyundan daha fazla zevk alabilir ve MP3 parçalarına oyuna dilediğimiz şekilde yükleyebiliyoruz. Oyunda elbette diğer dosya uzantılarının da destekleri bulunuyor. Bu dosya uzantı desteklerinin arasında wav, mp3 ve ogg dosyaları bulunuyor.
 
Bunları dilediğiniz şekilde oyuna yükleyebiliyorum, bunları senkronize edebiliyor, oyunu adapte edebiliyor ve böylece oyun içerisinde bu yüklediğiniz dosyalarla yani parçalarla beraber hızlı bir şekilde ritim içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan gerçekten de güzel bir içeriklerden bir tanesi, çünkü bununla istediğiniz parçayı yükleyebiliyor, resim eşliğinde kendinize oyuna kaptırabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Diğer taraftan deneyiminizi en üst düzeye çıkarabilir ve ateş ettiğiniz esnada hasarınızı burada artış gösterebiliyor diyebiliriz.
Oyunda elbette sadece bu mekanikler yer almıyor, aynı zamanda ritim ile ateş edebileceğiniz, zırhları delebileceğiniz, hasarlarınızı arttırabileceğiniz ve daha fazlasını yapabileceğiniz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Diğer taraftan oyunda ritimle beraber ne kadar çok senkronize olursanız, o kadar çok ateş hasarınızı burada yükseltebiliyor ve daha hızlı bir şekilde ateş edebiliyorsunuz.
 
Bu tarz özelliklerle beraber kendi ustalığınızı daha üst seviyeye çıkarmaya hazırlanıyor ve böylece zırh delici mermilere, hasar çarpanlarına, yüklü atışlara ve daha fazlasına sahip olabiliyorsunuz. Bu özelliklerle beraber düşmanlar üzerinden daha güçlü bir şekilde gelebiliyor, yeni silahlara uygun ustaca hareketler sergileyebiliyor, düşmanlarınızı dans pisti içerisinde istediğiniz gibi evire çevire dövebiliyor ve daha etkin bir şekilde oyunda rol alabiliyorsunuz.

Hayatta kalma içeriği ile beraber bizi sunacak olan bu yapımda sürekli olarak hareket etmek durumunda kalıyoruz, çünkü eğer bir yerde duraklarsak ve yavaş hareket edersek, ne yazık ki bu da düşmanların üzerimize geldiğini görebilir ve böylece ne yazık ki hayatta kalma testinden başarısızlıkla ayrılabiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak hareket edebilir, kendi hareketlerinizi özelleştirebilir ve dilediğiniz konvoyu burada gerçekleştirebilirsiniz.
 
 
 
Müziğinizi yanınıza taşıyabileceğiniz ve elinizdeki kaset çalarla beraber oyun anında istediğiniz şekilde bu kasetinizi değiştirebileceğiniz ve farklı ritme geçebileceğiniz yapımda gerçekten de özel bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bu yapı ile beraber yer aldığınız süre boyunca farklı şekillerde ritimler içerisinde kendinizi bulabilir, kendinize oyuna kaptırırken elbette bu ritimlerden yararlanabilir ve daha hızlı bir şekilde düşmanların üstesinden gelmek durumunda kalıyorsunuz. İşte bu noktada eğlenebileceğiniz ve gerçekten de güzel bir şekilde yer alabileceğiniz yapıların olduğundan bahsedebiliyoruz.

Kendi müziğinizi taşıyabileceğiniz ve bu müziklerle beraber düşmanları belli bir alan içerisinde ortadan kaldırabileceğiniz yapımda duvarlarda koşabiliyor, sağa sola doğru kayabiliyor, çift bir şekilde atlayabiliyor, zıplayabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi tavşan zıplaması ile beraber düşmanların üzerine hazırlayabiliyor ve kıskaç tekniğiyle beraber de farklı seviyeler üzerinde yani bölümler üzerinde ustalaşmaya çalışıyorsunuz. Aynı zamanda düşmanlarımızın çeşitli saldırılarından kaçabilir ve böylece hızlı bir şekilde kendimizi eğlence içerisinde bulmaya hazırlanıyoruz.
 
Hareket edebileceğimizi, hızlı bir şekilde yer alabileceğimiz bu yapımda kendimizi gerçekten de sağa sola doğru kayarken bulabiliyor, düşmanların üzerinden atlayabilir, düşmanların üzerindeyken ve havadayken silahlarımızı ateşleyebilir ve sağda solda bulunan çeşitli nesneleri toplamak durumunda kalıyoruz. Oyunda gerçekten de eski tarzı bir yapı bulunuyor, çünkü bu yapı ile beraber oyunda hızlı bir ritimin içerisine kendimizi kaptırabiliyor, saf aksiyon ve nişancı unsurları ile beraber de kendimize oyundaki eritme ayarlamak durumunda kalıyoruz.

Dolayısıyla bu tarz oyunlar gerçekten de hızlı bir ritim içeriğinden hoşlananlara tamamen hitap ediyor. Eğer siz de bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenize fayda var. Oyun tüm hızı, nişancı aksiyon deneyimine tam bir oyun deneyimi ile beraber bizi sunuyor. Oyunda kendimizi kaptırırken geriye sarabiliyor, tekrar edebiliyor ve tekrardan oynatıp yapabiliyoruz. Dolayısıyla rastgele olarak oluşturulan bölümlerde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, ince bir şekilde ayarlanmış silahlardan oluşan çeşitli cephanelikle beraber kendimize donatabilir, yani oyunda farklı silahlar içerisinde geçiş yapabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi rastgele olayların ve bölümlerin bize sunulduğunu aktarabilir ve bu da oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca her bir oyuncunun farklı bir deneyim elde edebileceği ve sürekli olarak her bir oyuna yeniden başladığımız zaman da farklı bir maceraya yelken açabileceğimiz anlamına geliyor. Aynı zamanda oyunda farklı silahlarla beraber cephaneliğimize doğru atabiliyor, çeşitli modifikasyonlarla beraber kendi oyun tarzımızı oyuna yansıtabiliyor, sürekli olarak her bölüm içerisinde ne olacağını tahmin etmeye çalışıyor, ancak bu tahminler ne yazık ki bazen doğru çıkmıyor. Sonsuzluk içerisinde yer aldığımız bu yapımda düşman ordularını ve robotlarını durdurmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor.
 
Oyunda aynı zamanda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları bulunuyor. Örneğin oyunda düşmanları yukarıya doğru zıplatabiliyor, silahlarımızla beraber ateşleyebilir veya doğrudan elimizdeki katana ile yani bıçaklarla beraber düşmanları ortadan ikiye ayırabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz aksiyon mekaniklerinin olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor.
 
Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre burada bir sonsuz döngü söz konusu. Bu sonsuz döngüyü kırmak için elbette kendimize uygun bir ritim belirleyebilir ve bu ritimle beraber kendimize aksiyon içerisinde bulmaya hazırlanıyoruz. Oyunda bir malikane içerisinde yer alır, bu malikaneye dilediğimiz şekilde keşfedebilir ve sırlarını açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Yeni şarkıların, silahların ve yardımcı programların kilidini açabileceğimiz yapımda aynı zamanda ilerleyen seviyelerde yeni yetenekleri ve becerilerin kilidini açarak oyunda daha hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Silahlardan ve yakın dövüş donanımlarından oluşan bu yapımda arka planda müzikle beraber eşleşebileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebilir ve platform seviyelerinde ustalaşmak için elbette burada karakterimizin yeteneklerinden faydalanmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız bu süre boyunca tüm unsurlarla beraber güzel bir ritim aksiyon deneyimi elde etmeye hazırlanıyoruz.
 
 
 
Hareketler üzerinde ustalaşmak için sürekli olarak oyun oynamak gerekiyor ve hızlı bir şekilde sağa sola doğru hareket ederek düşmanların sağından solundan kayabiliyor ve onların ritimlerini bozmaya hazırlanıyoruz. Yeni sırları ve gizemleri açığa çıkarabileceğiniz ve yeni yeteneklerle beraber yer alabileceğimiz bu yapım, kısacası bu tarz bir deneyimi bizlere sunmayı hedefliyor.

Ritim tabanlı ve hızlı bir aksiyon deneyimini adım atmak istiyorsanız, bu oyun tam size göre diyebiliriz. Oyun 18 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunları istek listenize eklediğiniz anda elbette ilerleyen süreçte unutabiliyor ancak mail adresinize gelen bir bildirimle beraber oyundan haberdar olabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız listenize eklemenize fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2'ye DLSS Desteği Eklendi 18 Dk önce Palworld İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Yeni Pals Türleri Yolda 1 Saat önce Life is Strange Yapımcılarının Yeni Oyunundan Fragman Yayınlandı 1 Saat önce EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 8 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler