Mark Cerny: Oyun Disklerinin Ömrü Kolayca Bitmez

Mark Cerny 2004 yılında Yaşam Boyu Başarı Ödülü kazanmıştı
27.08.2011 11:07 Alkan Adakaner


     Crash Bandicoot'un tasarımcısı olan Mark Cerny kutulu oyunların özellikle konsol pazarı için daha uzun süre önemli bir konumda kalacağını söylüyor. Ünlü tasarımcıya göre PC'de dijital satışların arttığı bir dönemde olmamıza rağmen konsollarda durum farklı olabilirmiş.
 
      Ubisoft Reflections'ın stüdyo müdürü Gareth Edmondson'ın Driver: San Francisco'yu kast ederek (oyun ilk günden indirilebilir de olacak) artık 1. sınıf oyunların da indirilebilir olduğunu ve sektörün indirilebilir oyunlara kaydığını söylemesi üzerine bir açıklama yapan Mark Cerny bu konuda farklı düşündüğünü şu sözlerle dile getirdi:
 
     "Ben insanların bunu yapamayacağını söylemiyorum, ama dijital satışın baskın pazarlama stratejisi olacağını düşünmüyorum. İnternet hızının arttığını biliyoruz, ama hala (Metal Gear Solid 4 gibi oyunları) 1 saatte birşeyler indirmek için 10 yıl daha beklemelisiniz."
 
    Olaya teknik yönden bakacak olursak, gelecekteki oyunların çok fazla yer kaplayacağını söyleyen Cerny, şu anki ünlü PS3 oyunlarının bile 25 ila 50 GB yer kapladığını söylüyor. Bu nedenle en azından yakın gelecekte kutulu oyunlar hala önemli bir yer kaplayacakmış.
 
     Aslında Cerny'nin vurguladığı nokta son derece doğru görünüyor. Sonuçta internet hızı artabilir, ama diğer yandan da oyunların verileri artık daha fazla yer kaplıyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 2 Saat önce The Last of Us Dizisinin 2. Sezon Setinden Yeni Görüntüler 3 Saat önce VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 2. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 4 Saat önce Frontier Developments Yeni Bir Jurassic World Oyununu Duyurdu 4 Saat önce Hayatta Kalma Oyunu Soulmask 18 Haziran'da Çıkacak 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler