Mark Cerny: Tek Kişilik Oyunların Sonu Geldi

Mark Cerny 2004 yılında "Yaşam boyu Başarı Ödülü kazanmıştı
17.08.2011 11:20 Alkan Adakaner


    Günümüzde multiplayer desteği olmayan oyunların satışlarının ne kadar düşük olduğunu görüyoruz. En kaliteli oyunlar bile artık multiplayer özelliği olmadan hak ettikleri satış miktarına ulaşamıyor. Tabi multiplayer özelliği olmayan oyunların 2. el pazarında daha çabuk gittiğini de unutmamak lazım, kim aylarca oynayabileceği multiplayer bir oyunu satmak ister ki?
 
     Spyro the Dragon, Crash Bandicoot, Ratchet & Clank, Resistance, MotorStorm, Warhawk, Heavenly Sword gibi önemli oyunlarda tasarımcı, programcı ve yapımcı koltuklarında görev almış olan Mark Cerny'e göre tek kişilik oyunların sonu geliyor.

     Cerny, 2014 yılında artık geliştiricilerin oyunlarını multiplayer özelliksiz piyasaya çıkarmak istemeyeceğini söylüyor. Hatta Demon's Souls gibi sadece senaryo modları üzerine yoğunlaşmış oyunların bile diğer kullanıcılardan mesajlar veya kullanıcı tarafından kontrol edilen boss'lar sunduğunu belirten yetkili 3 yıl içinde tek kişilik oyunların sonunun geleceğini söylüyor.

     Henüz "harmanlanmış bir kullanıcı deneyimi"ni (Demon's Souls gibi) açıklayacak bir terminoloji bulunmadığını söyleyen Cerny, bu terminolojinin yaratılması gerektiğini, çünkü bu durumu tanımlayacak sözcükler olmadan tasarım yapılmasının da mümkün olmadığını belirtti. Daha sonra ise tek kişilik oyunlara veda edebilirmişiz.
 

İlgili İçerik Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Birinci Dünya Savaşı Temalı Korku Oyunu Conscript Çıkış Tarihi Açıklandı 17 Dk önce Bleach: Brave Souls Xbox One ve Switch Konsollarına Geliyor 1 Saat önce Marvelous Game Sunumu İçin Tarih Verildi 1 Saat önce Call of Duty: Black Ops 6 İçin Live Action Fragman Yayınlandı 28 Mayıs PlayStation Plus'a Haziran Ayında Gelecek Oyunları Açıklandı 28 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler