Mass Effect 2'nin Baş Yazarı BioWare'den Ayrıldı!

24.01.2023 11:05 Mehmet Tandoğan

 
 
Hem Mass Effect hem de Dragon Age serilerinde çalışan Mac Walters, 19 yıldan fazla bir süre çalıştığı ekipten ayrıldı. Mass Effect 2 ve Mass Effect 3'ün arkasındaki baş yazar, geçtiğimiz günlerde BioWare'den ayrıldığını açıklayarak kararın 2022'de alındığını belirtti.
 
Walters, yeni yılda yeni maceralara atılmak istiyor
 
 
 
Uzun bir sürecin ardından BioWare ekibinden ayrılan Walters, bu durumu açıklayan bir LinkedIn gönderisi paylaştı. Gönderide ise şu ifadeler yer aldı: "Yeni yılda yeni maceralar kapımıza uğrar. Bazılarınızın daha önceden bildiği gibi geçen yılın sonunda BioWare'den ayrılmaya karar verdim. Son 19 yıl, en küçük tabirle benim için hayat değiştiren bir deneyim oldu. Dolayısıyla ayrılma kararı alırken bir hayli zorlandım." 
 
Walters, kariyerine BioWare'de Çin mitolojisinden ilham alan ünlü aksiyon rol yapma oyunu Jade Empire'ın yazarı olarak başladı. Jade Empire, 2005 yılında Xbox özel oyunu olarak piyasaya sürüldü. Ancak iki yıl sonra bir PC sürümü yayınlandı. Diğer yandan PlayStation konsollarına çıkış yapmadı.
 
Jade Empire'ın ardından Walters, Mass Effect'te için kıdemli yazar konumuna geldi ve devam oyunlarında (Mass Effect 2 ve 3) ise baş yazar olarak görev aldı. Bunun yanı sıra Mass Effect Andromeda da yaratıcı yönetmenlik görevini icra etti. Son olarak Walters, Anthem'de hikaye yönetmeni olarak bir yıldan fazla çalıştı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Mass Effect 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Bioware Dağıtıcısı: EA Games Tür: RPG Çıkış Tarihi: 29 Ocak 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler