Microsoft: 1080p Efsanevi, Mükemmel Çözünürlük Değil

14.08.2014 13:03 Alkan Adakaner


     Microsoft'un konsolu Xbox One'ın çoğu oyunda çözünürlük ve frame-rate bakımından Playstation 4'ün gerisinde kaldığına daha önce şahit olduk. Microsoft ise bu konunun fazla abartıldığını düşünüyor. Phil Spencer bu konu hakkında şunları söyledi:
 
    "Ortaklarımızla çok sayıda çalışma yaptık ve sürekli geliştirici kitlerimizi geliştirdik. Destiny'nin PS4 ve Xbox One'da aynı çözünürlük ve FPS değerlerini sahip olacağını duyurduk. Böyle uzun bir liste var. Ortaklarımızla iletişim halinde olmamız çok önemli."
 
    "Yine de sonuç olarak matematiksel rakamlar üzerinde durmak istemiyorum. 1080p efsanevi, mükemmel çözünürlük değil."
 
    "Frame-rate (saniye kare oranı, yani akıcılık) oynanışa etki etmesi bakımından çözünürlükten daha önemli ve bu ikisinin karışımı Playstation veya Xbox hiç fark etmez, doğru sanatsal tarz ile özgürlüğü getiriyor. 
 
   Phil Spencer, bazı oyun türlerinde FPS değerlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak Forza Motorsport 5 örneğini veriyor. Yine de bütün oyun türlerinde bu oranları sunmanın şart olmadığını da belirtiyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 106 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Birinci Dünya Savaşı Temalı Korku Oyunu Conscript Çıkış Tarihi Açıklandı 1 Saat önce Bleach: Brave Souls Xbox One ve Switch Konsollarına Geliyor 2 Saat önce Marvelous Game Sunumu İçin Tarih Verildi 2 Saat önce Call of Duty: Black Ops 6 İçin Live Action Fragman Yayınlandı 28 Mayıs PlayStation Plus'a Haziran Ayında Gelecek Oyunları Açıklandı 28 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler