Microsoft, Call of Duty'i Nintendo'ya Getirmek istiyor

07.12.2022 10:36 Mehmet Tandoğan

 
 
Teknoloji devi Microsoft, yeni bir hamle ile Call of Duty'i Nintendo platformlarına getirmek istediğini duyurdu. Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, bu durumu Twitter gönderisinde açıkladı. Microsoft bu kapsamda 68,7 milyar dolarlık Activision Blizzard (CoD serisinin geliştiricisi ve yayıncısı) satın alımının ardından Call of Duty'yi Nintendo platformlarına getirmek için 10 yıllık bir anlaşma yapmak istediğini bildirdi.
 
Call of Duty, 10 yıllık süre ile Nintendo platformlarında kalacak
 
 
 
Köklü bir seri olan Call of Duty, birçok platformda yer alıyor ve sıra Nintendo platformlarına geliyor. Konu hakkında çeşitli açıklamalarda bulunan Spencer ise şunları söylüyor: "Microsoft ve Activision Blizzard King'in birleşmesinin ardından Call of Duty'yi Nintendo'ya getirmek için 10 yıllık bir taahhütte bulunuldu. Microsoft temel olarak oyunu daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyor." 
 
Spencer şöyle devam ediyor: "Anlaşmanın tamamlanmasının ardından Call of Duty, Xbox ve Steam'de hizmet vermeye devam edecek."
 
Activision Blizzard satın alımı 30 Haziran 2023'te sona eren mali yılda tamamlanması bekleniyor. Konu ile ilgili daha fazla detay açıklanmadı.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 6 Saat önce The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 7 Saat önce Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 8 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 9 Saat önce The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler