Microsoft, Minecraft'ı Çok Daha Ucuza Alabilirmiş Ama Fırsatı Kaçırmış

4K ve Minecraft aslında çok alakasız şeyler.
26.09.2017 19:40 Gökhan Yılmaz

 
     Görünüşe göre Microsoft Minecraft'ı 2014'ten daha önce satın alabilirmiş. Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın yeni çıkan kitabı Hit Refresh'te yazanlara göre Mojang'la iletişimin ilk safhalarında bir alım fırsatı doğmuş ve o dönemde Phil Spencer Nadella'yı ikna ederek Minecraft'ın o zamanlar satın alınmasını önermiş. Spencer'ın o dönemki patronu bu öneriyi reddetmiş. E haliyle yıllar sonra 2.5 Milyar Dolar'a satın almakla sonuçlanıyor bu durum.
  
     Tabii bu kadar büyük bir yatırım yaptıktan sonra da Minecraft'a harcanan paraları çıkartacağız diye Xbox One X tanıtımlarında bile Minecraft 4K görüyoruz. Eğer ki daha önce hareket etseydiler çok daha ucuza kapatabilirlerdi. 
 
     Bir de işin diğer tarafı, tek bir oyunun tüm haklarına 2.5 Milyar Dolar harcamak yerine 10'dan fazla birinci parti yeni IP olacak AAA oyun da geliştirilebilir gayet. Tabii bunlar şirket stratejileri olduğu için buradan pek fazla yorum yapamıyoruz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Minecraft Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Notch Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Adventure Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 24 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 9 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler