Microsoft: PC Oyunculuğu En Canlı Dönemini Yaşıyor

11.02.2014 20:35 Samet Konuksal


    PC platformunda Windows gibi büyük bir koza sahip olmasına rağmen yıllardır PC'yi es geçen Microsoft, buna rağmen her sene PC cephesini heyecanlandıracak açıklamaları yapmaktan da vazgeçmiyor. Yeni yıla girmemizle birlikte bu listeye yeni açıklamalar eklendi.
 
    Rock Paper Shotgun, Microsoft'un yetkililerinden Ken Lobb ile konuştu. Lobb, PC oyunculuğuna yönelik yeni açıklamalar yaptı. Lobb, "PC'leri seviyoruz. Hâla Microsoft'un gelirinin büyük bir kısmı PC'den sağlanıyor. Evet son yıllarda Xbox bölümüne yoğunlaşmış durumdayız. Fakat yine de büyük bir kısmımız PC'de oyun oynamayı seviyor. PC üzerinde büyük bir güce sahibiz. Dolayısıyla PC'yi oyunlarla desteklememiz gerekiyor." sözlerini söyledi.
 
    Yaptığı açıklamalara Ken Lobb, "PC oyuncularının güvenini yeniden kazanmak için güzel oyunlar yapmalıyız. PC oyunculuğu, şimdiye kadarki en canlı dönemini yaşıyor. PC konusunda hem geliştiricilere yardımcı olmak, hem de oyunculara yeni oyunlar yapmak istiyoruz." cümlelerini ekledi.
 
    PC'yi yan platform olarak görmediğini söyleyen Ken Lobb, Microsoft'un platformla ilgili farklı düşüncelere sahip olduğunu belirtti. Örneğin bir oyunun Xbox sürümünü satın aldıktan sonra, PC sürümüne ücretsiz erişimi bunlardan birisi olabilir.
 
    Tüm bu 'heyecan verici' cümlelere rağmen, Microsoft röportajlarında sıkça görmeye alışkın olduğumuz şu kısım, RPS'nin yeni röportajında da yer aldı;
 
"- PC için büyük bir oyun duyurunuz var mı? Ya da ileride PC'ye özel oyunlar görebilir miyiz?
Şu an için bir duyurumuz bulunmuyor. Ama bu konuda bazı çalışmalarımız var."

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 27 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Oynaması Ücretsiz Bleach: Brave Souls Switch Konsoluna Geliyor 23 Dk önce Enotria: The Last Song Fiziksel Sürümleri Duyuruldu 1 Saat önce MARS 2120'nin Tam Sürüm Çıkış Tarihi Açıklandı 2 Saat önce Metal Gear Solid Delta: Snake Eater Dört Farklı Renk Filtresini İçerecek 30 Haziran The Sims 4 İçin Lovestruck Ek Paketi Duyuruldu: Neler Sunuyor? 30 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler