Microsoft Store'da PC Oyun Satışlarından Geliştiricilere Giden Gelir Oranı %88'e Çıkarılıyor

29.04.2021 16:23 Gazali Çetinkaya

 
Microsoft, PC'deki mağazasını güçlendirme girişiminde bulunuyor.
 
Microsoft Store'da satışa sunulan tüm PC oyunlarında geliştirici ve yayıncı firmaya giden net gelir oranının %70'den %88'e çıkarılacağı duyuruldu.
 
Böylelikle oyunu yapanlar oyunun satışlarından daha fazla para kazanacak. Microsoft ise her bir oyunun satışlarından elde elden gelirin %12'sini alacak. Epic Games Store ile aynı.
 
Yeni gelir dağılımı oranları 1 Ağustos 2021 itibarıyla uygulamaya konulacak.
 
Tam da bugün Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda 3000'den fazla geliştiricinin katıldığı ankette geliştiricilerin %97'si Steam gibi platformların %70'e %30 gelir dağılımının adaletli olmadığını belirtti.
 
Microsoft ayrıca önümüzdeki aylarda yeni bir Xbox Game Pass PC uygulamasının geleceğini açıkladı. Geliştirilmiş kurulum ve daha hızlı indirmeler sunacak.

İlgili İçerik Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 12 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler