Microsoft Üçüncü Taraf Xbox Donanımlarını Yasaklıyor

31.10.2023 14:35 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft, Xbox konsollarında resmi olmayan ve üçüncü taraf olarak karşımıza çıkan aksesuarların kullanımını engellemeye başladı. Ortaya çıkan haberlere göre lisansı olmayan bu aksesuarları kullanan kullanıcılar çeşitli hata mesajlarıyla karşılaşıyor.
 
Hata mesajlarının ardından donanımlar kullanılmıyor
 
 
 
Windows Central tarafından tespit edildiği üzere "yetkisiz" yani lisanssız üçüncü taraf aksesuarlar engelleniyor. Birçok oyuncu tarafından kullanılan bu donanımları konsola taktığınızda artık "0x82d60002" hata mesajıyla karşılaşmaya başlıyorsunuz. Bu donanımlar arasında ise kontrolcüler, kulaklıklar ve daha fazlası yer alıyor.
 
Xbox'ın destek sitesine göre lisanssız bir aksesuarı bağladığınız ve 0x82d60002 hata kodunu aldığınız andan itibaren, donanımı kullanmak için iki haftalık bir süreniz bulunuyor. Bu sürenin sonunda donanımın konsolla kullanılması engelleniyor. 
 
Bu mesajla karşılaşmanızın ardından yetkililer aksesuarı iade etmenizi öneriyor. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte bu tarz mağduriyetlerin yaşanmaması adına oyuncuların dikkatli olmasını istiyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler