Microsoft: Xbox Scorpio'da Her Oyun 4K/60fps Çalışmayacak

22.08.2016 14:01 Gazali Çetinkaya

 
   Xbox Scorpio'nun duyurulmasından bu yana en çok merak edilen konulardan birisi de oyunların hangi performansta çalışacağı yönünde. Daha önce yapılan açıklamalarda da bu konuda konuşan Microsoft, akıldaki karışıklığı gidermek adına yapılan yeni röportajda tekrar bu konuya değindi.
 
   The Inner Circle ile yapılan röportajda Microsoft’tan Albert Penello, yaptığı açıklamada "Her oyun geliştiricisi 6TFLOPs ile 4K/60fps oyun yapmak zorunda değil. Onlar oyununa, oyun motoruna veya herhangi bir şeyden dolayı bu duruma kendileri karar verebilir ve bu konuda bir sıkıntı yok. Ancak bizim amacımız gerçek 4K oyunculuğu sizlere ulaştırmak." dedi ve her oyunun 4K/60fps olmayacağını bunun kararının geliştiricilerde olduğunu bir kez daha tekrarladı.
 
   Röportajı kısaca toparlarsak Microsoft kanadından gelen oyunlarda grafik kalitesi standart Xbox One ile aynı olacakken 4K kısmındaki amaçlarını gerçekleştirecekler. Diğer firmalar ise bu konuda esnek tutulacak ve ister 1080p/60fps isterse 4K/30fps isterse de 4K/60fps oyun çıkarabilecek. Bu seçime göre de grafik kalitesi artabilecek. 
 
   Son olarak Albert Penello, inşa ettikleri bu konsolun gücüne oldukça güvendiklerini belirtti. Her firmadan gelecek oyunlarda olmasa da 4K/60fps performansının Scorpio'da mümkün olduğunu da ekledi.
 
   En güçlü oyun konsolu olacağı iddia edilen Scorpio'nun önümüzdeki yılın sonlarında çıkması planlanıyor. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 70 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 44 Dk önce Gray Zone Warfare PC Sistem Gereksinimleri 1 Saat önce Deus Ex İçin RTX Remix Modu Yayınlandı 2 Saat önce Suşi Dükkanı İşletebileceğiniz Rolling Hills 4 Haziran'da Geliyor 2 Saat önce Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler