Microsoft Yeni Nesilde de Konsolun Satış Miktarını Açıklamayacak

16.11.2020 02:15 Gazali Çetinkaya

 
Microsoft geçtiğimiz nesilde Xbox One satışlarını ilk günden sonra hiçbir zaman resmi olarak açıklamadı. Bunun sebebi de rakibinin çok gerisinde kalmış olması diye tahmin ediliyor. VGChartz'ın verilerine göre Xbox One dünya genelinde 48.52 milyon adet satmış. PlayStation 4'ün yarısından daha az.

Yeni nesil Xbox konsolları satış anlamında PlayStation 5'i geride bıraksa bile Microsoft konsolun ne kadar sattığını açıklamayacak.

Xbox patronu Phil Spencer, The Guardian ile gerçekleştirdiği röportajda, konsol satışlarını açıklayarak ekibin odağını farklı bir yöne çekmek istemediğini ifade etti.

Phil Spencer'ın belirttiğine göre Xbox'ın ana odağı konsol satışları değil. Konsol, PC ve mobil olmak üzere Xbox ekosistemindeki toplam oyuncu sayısı ve bu oyuncuların ne sıklıkla oyun oynadıkları asıl önemli olan nokta.
 
Phil Spencer, herkese açık olarak veya ekip içinde konsol satışlarına vurgu yapmanın ekibin odağını değiştirebileceğini düşünüyor. Microsoft için Xbox tarafında başarı ölçüsü artık aylık aktif kullanıcı sayısı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox Series X Platformlar: Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 1 Saat önce 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 2 Saat önce eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 2 Saat önce Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 3 Saat önce Submerged: Hidden Depths Epic Games'te 5 TL! 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler