Microsoft ve Larian Anlaştı: Baldur's Gate 3 Bu Yıl Xbox Series Konsollarına Geliyor!

25.08.2023 12:14 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştirici Larian Studios, aksiyon rol yapma oyunu Baldur's Gate III'ü Xbox Series konsollarına 2023 yılı içerisinde çıkış yapacağını doğruladı. Oyunun Xbox Series X sürümü bölünmüş ekran co-op desteğine sahip olurken Xbox Series S'te bu özellik yer almayacak. Diğer taraftan Xbox Series X, Xbox Series S ve Steam arasında çapraz kayıt desteği de mevcut olacak.
 
Ekip daha önce bu konsollara oyunun çıkacağını açıklamıştı
 
 
 
Larian Studios daha önce Baldur's Gate III'ü Xbox Series konsollarına getirmeyi planladığını açıklamıştı ancak teknik sorunlar nedeniyle bu plandan bir süreliğine vazgeçildi. Microsoft, Xbox Series oyunları için belirli özellik şartı koşuyor. Bu oyun bazında konuşursak bölünmüş ekran / iş birliği modunun bir konsolda olup diğerinde olmaması gerekiyor. Ancak ekipler şu anda orta yolu bulmuş gibi görünüyor.
 
Larian ekibi geçtiğimiz günlerde Microsoft patronu Phil Spencer ile görüştüğünü aktarıyor ve orta yolu bulduğuna dair detayları bizlere sunuyor. Uzun süredir üzerinde çalışılan bir konu olduğunu aktaran Larian Studios CEO'su Swen Vincke bir Twitter gönderisinde şunları aktarıyor:
 
"Series X'te bölünmüş ekran iş birliği desteği ile tüm iyileştirmeler mevcut olacak. Series S'te ise bölünmüş ekran iş birliği modu yer almayacak ancak Steam ve Series X arasında çapraz kayıt özelliği bulunacak." 
 
Baldur's Gate III, 3 Ağustos'ta Steam ve GOG üzerinden PC ve Mac için piyasaya sürüldü. Oyun 6 Eylül'de PlayStation 5 için çıkış yapmaya hazırlanıyor. 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Baldur's Gate III Platformlar: PC Geliştirici: Larian Studios Dağıtıcısı: Larian Studios Tür: RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Gray Zone Warfare Erken Erişim İnceleme -1 Sn önce Psikolojik Dram Oyunu The End of You 20 Haziran'da Çıkacak 1 Saat önce Kıyamet Sonrası Taktik Oyunu Neverdark Yakında Steam'de 1 Saat önce ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 11 Mayıs FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 11 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler