Microsoft'dan Cloud Sistemine 700 Milyon $!

24.06.2013 12:22 Talha Aynacı

 
   Oyun endüstrisinin ekonomi nabzını tutan GamesIndustry.biz sitesi tarafından yapılan habere göre; Microsoft'un resmi olarak yaptığı açıklamada Xbox One'ın belki de en önemli özelliği olan cloud / bulut sistemine 700 milyon $ yatırımda bulunduğu bildirildi.

   Amerika'nın Des Moines, Iowa bölgesinde kurulan yeni data merkezi her ne kadar kurulum aşamasında 700 milyon $'a mal olsa da, yapılacak çalışmalar ve araştırmalarla birlikte bu rakamın 1 milyar $'a çıkması kesin olarak öngörülüyor.
 
   Microsoft genel data merkez servisi yetkilisi Christian Belady bu hareketi "Microsoft'un cloud sistemi için artan destek ihtiyacı" olarak tanımladı.
 
   Değişen DRM ve 2. el oyun politikaları sonrasında Xbox One ve PlayStation 4 arasındaki savaşta anahtar rol oynayacağını düşünülen cloud sistemine bakıldığında Sony'nin elinde de Gaikai gibi bir servis mevcut ancak Microsoft, Xbox One'un çıkışında 300.000 Xbox Live sunucusu söz vererek cloud sistemini hangi boyutta önemsediğini göstermiş oldu.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 25 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty Black Ops 6'dan Yeni Fragmanlar ve Detaylar Ortaya Çıktı 2 Saat önce The Witcher 3'ün Yeni Modu İlk Oyunun Haritasını Getiriyor 3 Saat önce Spider-Man 2'nin Fan Yapımı PC Portu Yeni Sürüme Kavuştu 9 Saat önce UE5 Destekli Korku Oyunu Still Wakes the Deep Sistem Gereksinimleri 9 Saat önce Delta Force: Hawk Ops'tan Yeni Fragman Geldi 10 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler