Microsoft'un Oyun Gelirleri İkinci Çeyrekte %21 Düştü

30.01.2020 09:29 Gazali Çetinkaya

 
Microsoft, 2020 mali yılının ikinci çeyrek raporlarını paylaştı.
 
Rapora göre, şirketin konsol gelirleri %43 ve oyun gelirleri %11 oranında düştü. Xbox Live ve Xbox Game Pass abonelikleri ise büyümeye devam ediyor. Xbox Live rekor oyuncu sayısını gördü ve Xbox Game Pass abone sayısı iki katından fazla büyüdü.
 
Şirketin genel olarak oyun gelirleri bir önceki mali yılın ikinci çeyreğine oranla 905 milyon dolar daha az yani %21 oranında düştü.
 
Microsoft mali işler müdürü Amy Hood raporla ile ilgili olarak, yeni neslin yaklaşmasıyla birlikte konsol satışlarındaki azalmanın ve 2020 mali yılının ikinci çeyreğinde çıkan büyük oyun sayısının bir önceki mali yılın aynı çeyreğine oranla daha zayıf olması sebebiyle oyun satışlarındaki azalmanın zaten beklendiğini belirtti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 03 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 03 Mayıs The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler