Microsoft'un Oyunları Xbox Scorpio'da Doğal 4K Çalışacak

19.09.2016 04:14 Gazali Çetinkaya

 
 
   Günümüz konsol nesli ile birlikte Nintendo'yu bir kenara bırakırsak Sony ve Microsoft arasında özel oyunlar ile yaşanması gereken rekabetten çok çözünürlük ve kare saniye oranları konusunda bir rekabet oluştu. Bu durum haliyle neslin ortasında standart modele göre daha güçlü konsolların duyurulmasına sebebiyet verdi. Tanıtımlarda da en çok duyduğumuz '4K çözünürlük' yeni model konsolların sloganı haline geldi.
   
   Microsoft'tan Shannon Loftis, USA Today ile gerçekleştirdiği bir röportajda da 4K çözünürlük konusuna değindi. Shannon Loftis, Microsoft'un oyunlarının Xbox Scorpio üzerinde native yani doğal 4K çözünürlükte çalışacağının altını çizdi. 
 
   Microsoft'tan  Albert Penello, The Inner Circle ile daha önce yaptığı bir röportajda şu sözleri söylemişti. 
 
"Her oyun geliştiricisi 6TFLOPs ile 4K/60fps oyun yapmak zorunda değil. Onlar oyununa, oyun motoruna veya herhangi bir şeyden dolayı bu duruma kendileri karar verebilir ve bu konuda bir sıkıntı yok. Ancak bizim amacımız gerçek 4K oyunculuğu sizlere ulaştırmak." 
 
   Bu iki açıklamadan da Microsoft tarafından yayıncılığı yapılacak oyunların native yani doğal 4K çözünürlükte çalışacağını anlayabiliyoruz. Ancak 3. parti firmalar bu duruma kendileri karar verebilecek. 
 
   4K konusunda Sony'ye baktığımızda ise oyunların büyük çoğunluğunun özel bir render tekniği kullanılarak 4K'ya upscale edileceğini biliyoruz. Ancak bu değil ki tüm oyunlar 4K'ya upscale edilmiş olarak çalışacak. Eurogamer'ın teknik analiz kısmı DigitalFoundry, PlayStation 4 Pro'da The Last of Us Remastered sürümünün native 4K çözünürlükte çalıştığını açıklamıştı. Bunun dışında Elder Scrolls Online, PlayStation 4 Pro'da native 4K çalışacak. Microsoft kanadında olduğu gibi de diğer birçok oyunun çözünürlük ve frame rate oranının kararı yapımcıya ait.
 

 
   Microsoft'un en güçlü oyun konsolu olacağını iddia ettiği Xbox Scorpio, 2017'nın sonlarında çıkış yapacak. 
 
   Standart PlayStation 4'e göre daha güçlü olarak karşımıza çıkacak PlayStation 4 Pro, 10 Kasım tarihinde 399 dolar fiyat ile çıkış yapacak. Konsolun Türkiye fiyatı henüz açıklanmış değil.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 54 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
CD Projekt Büyük Oyunları Daha Sık Yayınlamak İstediğini Bildirdi 5 Saat önce ADATA ve XPG, En Yeni Teknolojilerini Computex 2024'te Kullanıcılarla Buluşturacak 6 Saat önce God of War Ragnarök'ün PC Sürümü Yakında Duyurulabilir 7 Saat önce Birinci Dünya Savaşı Temalı Korku Oyunu Conscript Çıkış Tarihi Açıklandı 8 Saat önce Bleach: Brave Souls Xbox One ve Switch Konsollarına Geliyor 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler