Mikami: JRPG'ler Batı'da Asla Popüler Olmadı

10.06.2010 14:01 Alkan Adakaner


 
      Son dönemlerde Japon oyun sektöründeki durgunluk eminim bir çoğunuzun ilgisini çekmiştir. Nintendo dışındaki firmalar genel olarak eski formlarından oldukça uzaklar. Bunu oyunların kalitesine ve sayısına bakarak anlayabiliriz.
 
     Japon oyun devleri son zamanlarda durgunluktan kurtulabilmek için Batıya açılım yapmaya başladı. Bunun en büyük örneği de Square Enix'in Eidos'u satın alması olarak görülebilir. Bu firmalar Japonya'da popüler olup da Batı'da fazla ilgi görmeyen oyunların yerine Batı mantığında geliştirilen oyunlar satarak şirketi ayakta tutmaya çalışıyorlar.
 
     JRPG'ler de Japonya'da büyük ilgi gören ama Batı'da pek de umursanmayan oyun türleri arasına giriyor. Bu tür oyunları Bioware gibi büyük Batılı RPG geliştiricileri de sürekli eleştiriyor.
 
      Bu türün Batı'da popüler olamaması ile ilgili ilginç bir yorum da Resident Evil'ın yaratıcısı Shinji Mikami'den geldi. Mikami, CVG'nin kendisine bu konu ile ilgili sorduğu soruya şöyle yanıt verdi:
 
     "Bence Japon RPG'ler gerçek anlamda Batıda en başından beri asla popüler olmadı. Bence en iyi yorum onların popülerliğinin azaldığı değil, en başından beri çok popüler olmadıklarıdır."
 
      Final Fantasy gibi bazı popüler Japon RPG'lerinin Batı'da oldukça iyi satış rakamlarına ulaştıkları gerçek, ama bu türün diğer türlerin çok gerisinde kaldığını da söyleyebiliriz.
 
kaynak     
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Vanquish Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Platinium Games Dağıtıcısı: Sega Tür: Action Çıkış Tarihi: 22 Ekim 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 11 Mayıs FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 11 Mayıs Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 11 Mayıs Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 11 Mayıs Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 11 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler