Minecraft: Education Sürümü Yeni Zelanda Öğrencileri İçin Maori'den İlham Alan Bir Dünyaya Kavuşuyor

09.09.2019 19:38 Özgür Eroğlu

 
Adalar anlamına gelen Nga Motu, öğrencilere Maori dilini ve kültürünü öğretmeyi hedefliyor. Minecraft: Education Sürümü, Yeni Zelanda’nın geleneksel kültürü olan Maori kültürünü, öğrencilere sınıflarında tanıtmayı olanaklı hale getirdi.
 
Adalar anlamına gelen Nga Motu, Coromandel merkezli Piki Studios'un oyun tasarımcısı Whetu Paitai tarafından çocuklara Maori dili ve kültürü hakkında bilgi vermek için yapılan bir dünya. Bu dünyada kivi kuşu, devekuşu ve bir yalıyar tarafından korunan yerleşim yeri mevcut. Limanda bir waka hourua çift gövdeli kano var ve hatta kılıçlar bile patu adı verilen kısa kulplar ile değiştirildi.
 
“Biz organik olmayı öğrenmeye, tüm unsurları keşfedebilmemiz gerektiğine inanıyoruz, çünkü yaşamlarımızda hiçbir şey izole değil. Görevimiz herkesin bu oyunları oynayabilmesini sağlamak ve wakadan daha fazlası olduğunu göstermek. Böylece tüm dünyaya nasıl uyduğunu görecekler” diyor Paitai.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Minecraft Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Notch Dağıtıcısı: Mojang Specifications Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sea of Thieves PS5'e Çıkmadan Önce 40 Milyon Oyuncuya Ullaştı 27 Dk önce Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunları Sızdırıldı! 1 Saat önce Sızıntı: Kingdom Come Deliverance 2 Bu Yıl Çıkacak! 2 Saat önce PlayStation Plus Kütüphanesinden Mayıs Ayında 25 Oyun Ayrılıyor 17 Nisan Ghost of Tsushima PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 17 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler