Minecraft Yapımcısı Artık Bağımsız Değil

Minecraft 4.7 milyon adet satıldı ve 20 milyondan fazla kayıtlı hesap bulunuyor.
24.01.2012 15:29 Gökhan Yılmaz

 
     Minecraft yapımcısı Marcus 'Notch' Persson, artık kendi firması olan Mojang'ın bağımsız bir stüdyo olduğuna inanmıyor. Çünkü artık şirketin ödemesi gereken büyük meblağların olduğunu ve endişelenmeleri gereken ihtiyaçları olduğunu söylüyor.
 
     Mojang eskiden sadece Minecraft'ın kendisine odaklanarak oyun için bir şeyler düşünen bir firmaydı ama artık düşünmesi gereken tek şey Minecraft değil. Notch, artık oyunu Jakop ve ekibinin geliştirdiğini ve şirketin başka şeyleri düşünmesi gerektiğini belirtiyor. Artık eskiden olduğu gibi sadece oynamak istedikleri bir oyun geliştirmeye odaklanamayacakları için ve maddi açıdan planlama yapmaları gerektiği için kendilerini Indie yapımcı olarak nitelendiremiyorlar.
 
     Ayrıca bugünlerde bağımsız yapımcı olmanın eskilerin garaj yapımcılarından çok daha farklı olduğuna değiniyor. Eskiden yapımcılar yaptıkları oyundan sadece keyif almak isterlerdi ve bunun karşılığında para beklemezlerdi. Fakat günümüzde bağımsız yapımcılar bu tip projeler için çeşitli bağışlar bekliyor. Kâra geçmeyecek olsalar bile ufak bir para kazanmayı ummak ve bunu tutku dışında yapmak bağımsız yapımcı olmak için yeterli oluyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Minecraft Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Notch Dağıtıcısı: Mojang Specifications Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 5 Saat önce MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 6 Saat önce Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 6 Saat önce Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 7 Saat önce PlayStation 5 Konsol Satışları 59.3 Milyona Ulaştı! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler