Minecraft Yapımcısı Notch, Phil Fish Gibi Olmaktan Korkmuş

15.09.2014 20:08 Samet Konuksal


    Söylenti olarak duyduğumuz Mojang'ın Microsoft'a satış işlemi, bugün itibariyle resmileştirildi. 2.5 milyar dolarlık önemli bir işlemden sonra Mojang'ın önemli isimleri de firmadan ayrılma kararı almıştı. Bunların arasında Minecraft'ın yaratıcısı Notch, yani Markus Persson da bulunuyor. Peki Notch neden böyle bir karar aldı dersiniz?
 
    Oyun haberlerinin takipçileri, Fez'in yapımcısı Phil Fish'i elbet tanır. Phil Fish her ne kadar başarılı bir isim olsa da, sivri dilinden dolayı oyuncuların adeta nefret ettiği bir yapımcı haline geldi. Olaylar büyüyünce ise Fez'in yapımcısı, oyun geliştirme işlerini bırakma kararı almıştı. Notch'un yaptığı açıklamalara bakacak olursak kendisi Mojang'dan ayrılma kararını, Phil Fish'le aynı konuma gelmemek için almış.
 
    Haberin en aşağısındaki videoyu izledikten sonra oyuncularla arasındaki bağlantıyı sorgulayan Markus Persson, yaptığı açıklamalarda "Bu videoyu izledikten sonra oyuncularla aramdaki bağlantının istediğim gibi olmadığına karar verdim. Bir sembol haline gelmek veya anlamadığım şeylerden sorumlu olmak istemiyorum. Ben bir girişimci veya CEO değilim. Sadece Twitter'da fikirlerini paylaşmayı seven nerd bir bilgisayar programcısıyım." cümlelerine yer veriyor.
 
    Bunun haricinde Mojang'dan ayrılışı üzerine yazdığı blog yazısında Notch, "Ben kendimi gerçek bir oyun yapımcısı olarak görmüyorum. Oyunları sadece eğlenmek için geliştiriyorum. Çünkü oyunları ve oyun geliştirmeyi seviyorum. Minecraft'ın popüler olmasını istememiştim. Ama dünyayı değiştiremem. Minecraft gerçekten popüler bir oyun oldu ve insanlar, Minecraft'ın oyun dünyasını değiştirdiğini söylüyor." açıklamalarını yapmış.
 
İşte Phil Fish'in oyun dünyasındaki durumunu anlatan ve Markus Persson'u etkileyen video,
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Minecraft Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Notch Dağıtıcısı: Mojang Specifications Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 01 Mayıs Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler