Minecraft'a DDoS Saldırısı

23.10.2010 12:26 Gökhan Yılmaz

 
     Bağımlılık yaratan Minecraft'ın sunucularına DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı yapıldı. Oyunun sitesi bu nedenle bir süreliğine erişime kapandı. Saldırılar oyun için içerik çıkartılmadığı gerekçesiyle 4chan (Kullanıcılarının kimliğe sahip olmadığı popüler bir topluluk) kullanıcıları tarafından gerçekleştirildi.
 
     Minecraft, Marcus Persson (Notch) tarafından geliştirilen bağımsız bir oyun. Piksellerden oluşan oyun dünyasında madenler açıp materyal topluyor ve kendinize yapılar inşa edebiliyorsunuz. Her geçen gün daha fazla kullanıcı sayısına ulaşarak fenomen olma yolunda ilerliyor. Oyunu satın alan yarım milyon kişi olduğu düşünülürse ne kadar başarılı olduğu daha iyi anlaşılabilir.
 
     İsterseniz tek başınıza isterseniz de multiplayer olarak oynayabileceğiniz Minecraft'ın ücretsiz versiyonunu resmi sitesinden deneyebilirsiniz. Ben ilk denememde geçen 4 saatin farkına bile varamamıştım.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Minecraft Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Notch Dağıtıcısı: Mojang Specifications Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler