Minecraft'ın Yapımcısı Notch, Milyarder Olmaktan Pek Mutlu Değil Gibi Görünüyor

31.08.2015 14:40 Samet Konuksal


    Minecraft ile beraber oyun endüstrisindeki anlayışı değiştiren ve tek başına yaptığı oyunla beraber milyoner olan Notch, daha sonrasında hem sahibi olduğu şirketi, hem de Minecraft'ı Microsoft'a satmıştı. Şimdilik hayatını hiçbir şey yapmadan devam ettirebilecek kadar rahat konumda olan Notch'u bu durum hafiften depresyona sokmuş.
 
    Minecraft'ı ve Mojang'ı Microsoft'a 2.5 milyar dolara satan Notch, kişisel Twitter hesabı üzerinden dert yandı. "Firmayı satarken istediğim ve dikkat ettiğim tek şey çalışanlarımın güvende olmasıydı. Ama şimdi onların hepsi benden nefret ediyor." sözlerini söyleyen Markus Persson, kendisini hayattan dışlanmış gibi hissettiğini belirtti. 
 
    Notch maddi dengesizlikten dolayı çevresindeki herkesle kolayca iletişim kuramadığını belirtti. Kendini yalnız hisseden Notch'un kurduğu cümleler şöyle, "Şu an istediğim ünlü insanlarla İbiza'da parti yapıyor olabilirdim ama gerçekten hayatımda hiç kendimi bu kadar dışlanmış hissetmemiştim. İsveç'teyim ve monitörde kendi yansımama bakarak arkadaşlarımın işinden dönmesini bekliyorum. Firmayı satarken asıl çabayı çalışanlarımın güvende olması için harcadım ama şimdi hepsi benden nefret ediyor. Hayatımı devam ettirebileceğim iyi bir kız buldum ama o da benden ve hayatımın bu tarzından korktu ve normal bir insanı seçti. Bir şeyler için çabalayıp dünyayı kurtarmayı deneyebilirim ama öyle de beni Minecraft'ı satmam için baskı yapan pisliklerle muhatap olmak zorunda kalırım."
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Minecraft Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Notch Dağıtıcısı: Mojang Specifications Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 2 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 2 Saat önce Gray Zone Warfare PC Sistem Gereksinimleri 3 Saat önce Deus Ex İçin RTX Remix Modu Yayınlandı 4 Saat önce Suşi Dükkanı İşletebileceğiniz Rolling Hills 4 Haziran'da Geliyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler