Minecraft'ın Yaratıcısı Notch, Tekrar Oyun veya Oyunlar Geliştirebilir

05.01.2020 01:37 Özgür Eroğlu

 
Oyun dünyası için son 10 yılda oldukça önemli işlere imza atmış olan Minecraft'ın yaratıcısı bildiğiniz gibi Notch ismi ile tanınan Markus Alexej Persson'dur. Uzun zamandır sessiz olan Notch yeniden oyun geliştirmeye başlayabilir.
 
2009 yılında ilk kez yayınlanan Minecraft'ı, bildiğiniz gibi Markus Alexej Persson (Notch)'ın kurucusu olduğu Mojang geliştirmişti. Oyunun gerçekten hayranlara sahip olması üzerine Microsoft, Mojang'ı satın almıştı ve Notch da işi bırakmıştı. Bu olayın üzerinden bir süre geçtikten sonra Notch, Mojang'ı sattığı için hiç mutlu olmadığını ve kötü bir karar verdiğini söylemişti. 
 
Bu olaylardan yıllar sonra, Notch tekrar oyun geliştirmeye başlayacak olabilir. Şahsi Twitter hesabı üzerinden "Kendi başıma küçük ücretsiz oyunlar geliştirmemi mi yoksa bir stüdyo kurmayı ve daha büyük ve kazançlı oyunlar yapmamı mı tercih edersiniz?" yazarak takipçileri için küçük bir anket düzenledi. Takipçilerinden birine verdiği cevabı göz önünde bulundurursak kendisi de gerçekten bu konuda oldukça kararsız. Şahsi olarak; Notch'un, Minecraft benzeri deneysel oyunlar yapmasını çok isterim.
 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Endüstrisi Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Geliştirici Dağıtıcısı: Yayıncı Tür: Action Çıkış Tarihi: 1 Ocak 1999
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler