Miyamoto: "Apple ve Nintendo'nun Hedefleri Apayrı"

Wii U'nun yenilikçi kontrolleri, oyunu evinizin her odasına taşıyabilmenizi sağlayacak.
08.06.2011 15:46 Talha Aynacı

 
     Wii U'nun devrimsel olarak tanımlanan kontrolleri, hemen herkesin aklına tablet bilgisayarları getirmiştir. Gerek şekli ve gerekse kullanım tarzıyla iPad ile karşılaştırılmasına Nintendo'nun usta tasarımcı şu sözlerle yanıt verdi:
 
"Dürüst olmam gerekirse, şu anda Apple'ın tam olarak ne planladığını bilemiyorum. Bu yüzden karşılaştırma yapmak zor. Yapılanlara baktığımda, Nintendo'nun video oyunların üzerine yoğunlaştığını ve oyunlar aracılığıyla en eğlenceli, en farklı ve ilgi uyandırıcı deneyimi nasıl yaşatabileceğimiz üzerine yoğunlaştığımızı görüyorum. Bu yüzden donanımlarımızı geliştirirken, insanların evine keyif ve eğlenceyi nasıl getirebileceksek, öyle tasarlıyoruz.
 
Yani biz tam anlamıyla  işe eğlence açısından bakıyoruz ve Apple'ın donanımsal açıklamalarını düşündüğümde, bu iki firmanın tamamiyle farklı yollarda ilerlediğini söyleyebilirim."
 
     Tabii bu karşılaştırmaların tek sebebi Wii U'nun tasarımsal olarak tablet bilgisayarlara benzemesinden kaynaklanmıyor. Zira yayınlanan raporlara göre,  iOS 5 güncellemesi iPad'e Wii U'nun bazı özelliklerini anımsatan içerikler getirecek.

 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 19 Dk önce RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 1 Saat önce Splinter Cell'in RTX Remix Görüntüleri Ortaya Çıktı 1 Saat önce Boks Oyunu Undisputed PS5, Xbox Series ve PC için 11 Ekim'de Çıkıyor 1 Saat önce Manor Lords İki Milyon Satış Sayısına Ulaştı: İlk Üç Haftada 1 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler