Miyamoto Günde 10 Saat Oyun Oynuyor

Shigeru Miyamoto olmasa oyun dünyası çok şey kaybetmiş olurdu, çok yaşa Miyamoto-san
12.11.2011 15:59 Alkan Adakaner

      Hiç kuşkusuz oyun dünyasındaki en yaratıcı isim Shigeru Miyamoto'dur. Şu ana kadar oyun otoriteleri ve oyun yapımcılarının tercihleri hep bu yönde olmuştur, çünkü Miyamoto Mario, Zelda, Donkey Kong'un yanı sıra Nintendo'nun konsollarının da tasarımında önemli roller oynamıştır. Eğer Nintendo bugün böylesine başarılı ise bunu ona borçludur.
 
      58 yaşındaki üstat hala oyunlarla yakından ilgileniyor mu dersiniz? Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Weekly Play News'ün röportajında çeşitli açıklamalar yapan ünlü isim sürekli oyun oynadığını ve bunların içerikleri ile ilgili düşüncelerini geliştirici ekiple paylaştığını söyledi.
 
     Genellikle 7 oyun üzerinde aynı anda çalışan ünlü tasarımcı her yıl bunlardan yalnızca 3 tanesi üzerinde yoğunlaştığını söylüyor. Oyunlarla ilgili görüşlerinin listesini yapan Miyamoto-san bunları yönetmenlere en uygun şekilde aktarıyormuş.
 
      Mesela yönetmenliğini Eiji Aonuma'nın yaptığı The Legend of Zelda: Skyward Sword'u toplantıları olmadığı zamanda sürekli oynadığını ve görüşlerini bildirdiğini söyleyen Miyamoto'nun günde 10 saat oyun oynadığı zamanlar oluyormuş. Gerçekten de bu yaştaki birisine göre inanılmaz bir rakam.
 
   Bu arada Super Mario 3D Land'i geliştirmenin iki yıllarını aldığını söyleyen Miyamoto, bu projeye 2 kişi olarak başladıklarını, ama sonunda 30 kişi olarak oyunu tamamladıklarını söylüyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Legend of Zelda: Skyward Sword Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 18 Mayıs MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 18 Mayıs Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 18 Mayıs Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 18 Mayıs Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 18 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler