Miyamoto, Pikmin'in Ortaya Çıkışını Anlattı

Pikmin serisi Nintendocuların kalbini derinden kazandı
17.12.2012 21:46 Alkan Adakaner


     Pikmin serisi belki Nintendo'nun en önemli oyunları arasında bulunmuyor, ama serinin çok sıkı bir hayran kitlesinin olduğu da bir gerçek. Zaten Nintendo da bunun farkında olduğundan Wii U'nun ilk dönem oyunları arasına Pikmin 3'ü de koydu. Peki Pikmin fikri nasıl ortaya çıktı. Shigeru Miyamoto'nun açıklamaları şu şekilde:
 
     " Pikmin 1'in orijinal fikri bir grup garip yaratığın bir arada bir şeyler yapması nasıl olurdu düşüncesine dayanıyor. Kendi köylerini koruyan ve aynı zamanda korudukları köyü genişletmeye çalışan yaratıklar gibi bir fikir. Daha sonra oyuncular için bir karakter koymayı kararlaştırdık."
 
     Orijinal tasarımda Miyamoto Pikminlerin bir çeşit silah kullanmasını da düşünüyormuş, daha sonra ise oyundaki karakterin Pikminleri silah olarak kullanması fikri daha cazip gelmiş. Böylece Pikmin'in temelleri atılmış.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Pikmin 3 Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: RTS Çıkış Tarihi: 26 Temmuz 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PS VR2 için Sushi Ben, 28 Mayıs'ta Çıkış Yapıyor 1 Saat önce Bulmaca Oyunu PuzzMiX, 24 Mayıs'ta Xbox Series'e ve Xbox One'a Geliyor 1 Saat önce Sevilen Warhammer Oyunu Steam'de Kalıcı Olarak Ücretsiz Oldu! 1 Saat önce Şehir Kurma Oyunu Rota’s Nautical Chronicles of Trade PC için Duyuruldu 2 Saat önce Stellar Blade İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Boss Modu Yolda 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler