Miyamoto: Wii U Sadece Casual Kitleye Göre Değil

10.06.2011 01:10 Alkan Adakaner

 
 
    Mario, Zelda ve Donkey Kong gibi efsanelerin yaratıcısı olan ve Nintendo'nun politikalarına yön veren isimlerden Shigeru Miyamoto, Wii U ile birlikte "casual" ve "hardcore" olarak adlandırılan kitlelerin bir araya geleceğini düşünüyor.
 
    Zaten E3 fuarındaki Nintendo sunumunda çok önemli 3. parti oyunların Wii U için duyurulması bile bunun kanıtıydı. Miyamoto'nun bu açıklaması daha 3. parti desteğinin sözde kalmayacağının da göstergesi olarak düşünülebilir. Miyamoto iki kitle arasındaki farkın nedenini şu sözlerle anlattı:
 
   "Şu anda hardcore ve casual türünde oyuncu kavramları var ise bunların ana sebeplerinden biri HD'yi Wii'ye adapte etmeme kararını almamızdan kaynaklanıyor. Tabi bunların yanında kontrolcü ve onun getirdiği zorluklar, network işlensellikleri gibi bir çok etken de var, ama bana soracak olursanız HD aradaki farkı açıkça anlamak için en önemli faktördür."
 
    Kendisinin bütün oyunların hardcore veya casual ayrımı olmadan yayınlanmasını dilediğini ve Wii U ile kontrolcüsü sayesinde geliştiricilerin oyunları daha ilginç şekilde tasarlama imkanlarının olacağını söyledi.
 
    İki kitle arasındaki asıl farkın psikolojik olduğunu düşündüğünü söyleyen Shigeru Miyamoto, (bizce kesinlikle doğru bir tespit) örneğin The Legend of Zelda serisinin başlangıçtan itibaren sıkı oyunculara göre olduğunu, buna rağmen çok sayıda insanın Nintendo'nun "casual" ile eşdeğer olduğunu düşündüğünü söyledi.
 
    Shigeru Miyamoto'nun açıklamalarına katılmamak mümkün değil. Nintendo oyunlarını hiç oynamamış oyuncuların önyargıları nedeniyle bu firmaya uzak durduğu da bir gerçek. Bu durumda Nintendo'nun kendisini anlatması da zor oluyordu. Şimdi 3. parti oyunlara ilgi gösterecek hardcore kitle bir yandan da Nintendo oyunlarını tanıyacaktır.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Steam'de Bedava Oynadığınız Banana Oyunundan Yeni Rekor 15 Haziran Twitch CEO’sunun Gelecek Yenilikleri Gösterdiği Anlar Viral Oldu 15 Haziran Ghost of Tsushima İçin 6 GB'lık Yeni Güncelleme Yayınlandı 15 Haziran Life is Strange: Double Exposure'dan 18 Dakikalık Oynanış Videosu 15 Haziran Lollipop Chainsaw RePOP Dünya Çapında Çıkıyor 15 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler