ModNation Racers: Road Trip Silah Çeşitleri 3

ModNation Racers, kart yarışı keyfini, avuç içinize taşıyor.
25.12.2011 14:34 Ersin Çakı


     ''Hava güneşli. Tek bir bulut bile yok. Öyleyse nerden çıktı bu kar fırtınası, ani şimşek çakması ve kulaklarımı delercesine işleyen bu korkunç ses dalgası...''

     En olmadık anlarda, başınıza bu tür belaların gelmesi hoşuna gitmezdi herhalde. Ama bir dakika. Ya bu bir oyunsa ve bela saçmak sizin için eğlenceli bir işse? İşte ozaman işin rengi değişir.

     Yarışmanın şürüşten değil, eğlenceden ibaret olduğunu bizlere gösteren ModNation Racers: Road Trip oyunu ile ister yağmurda, ister çamurda ve isterseniz arazinin en dik yamaçlarında rakiplerinize kartopu göndererek, başına yıldırım düşürerek ve geçtiği yollara mayın döşeyerek etrafa bela saçabilir, eğlencenin hat safhasına çıkabilirsiniz.

     ModNation Racers: Road Trip'in bugünkü bölümünde silah çeşitlerinden bahsedecem. Eğer daha önceki bölümleri kaçırdıysanız, birinci bölüm için buradaki ikinci bölüm için buradaki sayfalara ulaşabilirsiniz.


1- Silah Sınıfları

     PS Vita'nın kontrol sistemi sayesinde hem ofansif, hem de defansif mücadelelerde yeni silahlar ile PS3'ten daha fazla heyecan yaşayabilirsiniz. Yedi farklı sınıfta toplanan silahlar, Toprak, Ateş, Buz, Mayın, Yıldırım, Roket, ve Ses Dalgası'ndan oluşuyor. Bu silahları kazanabilmek için ise oyun esnasında yolda bulunan topları almak gerekiyor. Bu toplara, her bir silah için farklı renkler atanmış.




Yukarıdaki resimde farklı renkler atanmış silah toplarını görebilirsiniz. Bu renklerin barındırdığı silah çeşitleri ise şu şekilde oluşmaktadır.

  • Kırmızı = Roket
  • Açık Yeşil = Süper Bar Seviyesi
  • Koyu Yeşil = Toprak
  • Açık Mavi = Buz (Kar topu)
  • Koyu Mavi = Ses Dalgası
  • Pembe = Yıldırım
  • Turuncu = Ateş
  • Sarı = Mayın


2- Silah Çeşitleri


 


A) İz Tabanlı Silahlar: Bu silahlar potansiyeli yüksek silahlardır, eğer silahı sıkan sizseniz düşmanlara, eğer silahı sıkan düşmanlar ise size büyük zararlar verebilir. Bu silahları doğru zamanda kullanmak, önünüzdeki rakipleri yavaşlatacak ve size yarışı bitirme adına önemli bir yol açacaktır.

B) Sprey (Püskürtme) Silahlar: Bu silahlar, birden çok rakip yarışçıyı vurabilmek adına eşssiz silahlardır. Bu silah çeşidini barıntıran toptan 3 seviye kadar alırsanız daha etkili bir atış yapabilirsiniz.

C) Yakın Silahlar: Bu silahları yakınınızda bulunan rakip yarışçılar için tercih ederseniz sizin açınıdan daha iyi olacaktır. Uzaktaki bir yarışçı için etki alanı zayıftır.


 

D) Sürüklenen Silahlar: Genelde kartopu göndermek için tercih edilir. Pist boyunca, önüne çıkan herşeyi ezer geçer.

E) Mayınlar: Geride kalan yarışçılar için tam bir baş belası. Önündeki yarışçıyı geçmek isterken aniden yoluna çıkan mayın, bütün hayellerini yıkabiliyor. Eğer rakip yarışçıların size yaklaşmasını istemiyorsanız, bu silah sizin için iyi bir tercih olabilir.

     Şimdilik bukadar. İlerleyen günlerde daha fazla bilgi ile silah konusuna yeniden değinecem. İyi eğlenceler.  

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Modnation Racers: Road Trip Platformlar: VITA Geliştirici: San Diego Studios Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Yarış Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kıyamet Sonrası Taktik Oyunu Neverdark Yakında Steam'de 4 Dk önce ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 11 Mayıs FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 11 Mayıs Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 11 Mayıs Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 11 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler