Molyneux: Wii U İyi, ama Mükemmel Değil

Wii U'nun donanımsal özelliklerinin nasıl kullanabileceğini en iyi Nintendo gösterebilir
30.11.2012 08:58 Alkan Adakaner


      Nintendo'nun yeni nesil konsolu Wii U'ya bir çoğu grafik hastası insanlardan gelmek üzere çok sayıda donanımsal eleştiri geliyor. Tabi geliştiricilerden ve oyun dünyasının tanınmış isimlerinden gerçekten aklı başında, tutarlı eleştiriler geldiğini de görüyoruz. Bu değerlendirmelerden bir tanesi ise Peter Molyneux'a ait.
 
      Nintendo'ya her zaman saygı duyduğunu bildiğimiz Peter Molyneux, firmanın yeni konsolu hakkında şu açıklamaları yaptı:
 
       "Bence Wii U İyi bir konsol, ama mükemmel olduğunu düşünmüyorum. Konsolu oynamışlığım var. Nintendo Land ve ZombiU'yu deneme şansım oldu ve güzel oyunlardı. Tableti elimizdeyken ekrana bakmak ve daha sonra aniden tablete bakmak müşteriler için biraz karışık olacaktır. Bu güzel bir fikir, ama mükemmel değil."
 
       Wii U'nun daha fazla donanımsal güce sahip olmasını gerektiğini de vurgulayan Molyneux, çünkü rekabetin artık sadece konsollar arasında geçmediğini, tabletlerin bile bu alanda teknolojik rakip olarak ortaya çıktığını belirtti. Molyneux'a bu konuda katılmamak mümkün değil.
 
     Nintendo'ya inanılmaz derece saygı duyduğunu söyleyen Molyneux, bir çok insanın Wii duyurulduğunda konsol ne kadar berbat bir isme sahip olduğu, harekete duyarlı kontrolcüleri kimsenin istemeyeceği yönünde kıkırdadıklarını daha sonra 60-70 milyon satış rakamı geçilince insanların kafasında bir şeylerin yerleştiğini ve oyun oynamayan insanların bile oyun dünyasına girdiğini söyledi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Witcher 3 İçin Dövüş Sistemini Elden Geçiren Mod Yayınlandı 4 Saat önce Final Fantasy 16'nın PC Sürümü İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 4 Saat önce Hayatta Kalma Oyunu Sengoku Dynasty'nin Tam Sürüme Kavuşuyor 5 Saat önce Monster Hunter Wilds İçin Başlangıç Rehberi Videosu Yayınlandı 7 Saat önce Red Bull Home Ground Geri Dönüyor! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler