Myth of Empires'ın Steam'den Kaldırılmasının Ardından Dava Açıldı

27.12.2021 11:30 Mehmet Tandoğan

 
 
Bu ayın başlarında strateji oyunu Myth of Empires, Ark: Survival Evolved'in geliştiricisi Studio Wildcard ve yayıncısı Snail Games tarafından yapılan bir DMCA (fikri mülkiyet) talebinin ardından Steam'den kaldırıldı. Bildirilene göre kaldırılma sebebi Ark kaynak kodlarının alınmasına dayanıyor.
 
Myth of Empires'ın üzerinde eski bir Snail Games çalışanı bulunuyor. İddia edilene göre çalışan, kendi stüdyosunu kurmak adına Snail Games'den ayrılmadan önce bu kaynak kodlarını çalıyor. Bu süreçten itibaren telif hakkı sahipleri oyunun yayından kaldırılması için DMCA yoluna başvuruyor. Oyun bir süre sonra Steam'den kaldırılıyor.
 
Myth of Empires'ın geliştiricisi Angela Game, tüm bu iddiaları reddetti ve karşı dava açtı. Angela Game, Snail Games tarafından sunulan kanıtların içeriğinin yanlış beyan niteliğinde olduğu belirtti.
 
Angela Game, oyunun Steam'de tekrardan yayınlanmasını ve bu süreçteki zararın karşılanmasını istiyor. 
 
Öte yandan oyunun geliştirilmesi devam ediyor ve yeni özelliklerin yakında yayınlanması planlanıyor. Yakın zamanda ise oyundaki hileleri azaltmak adına yeni bir program üzerinde çalışıldığı bildiriliyor. Myth of Empires 2 Ekim'de erken erişim olarak piyasaya sürüldü.

İlgili İçerik Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Sims Benzeri Life by You Sürümü Süresiz Olarak Ertelendi 20 Mayıs IGG Dünyanın İlk Uluslararası Çevrimdışı SLG Turnuvası’nı Düzenledi! 20 Mayıs Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 20 Mayıs Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 20 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler