NBA 2K16'daki Oyuncuların Dövmeleri Davalık Oldu

03.02.2016 16:08 Alkan Adakaner


    NBA 2K16'daki dövmeler davalık oldu. Visual Concepts tarafından geliştirilen oyundaki bazı oyuncuların (ki bunlar arasında LeBron James de var) dövmecileri 2K Games'e tasarımlarının izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle dava açtı.
 
    LeBron James, Kobe Bryant, Kenyon Martin, DeAndre Jordan ve Eric Bledsoe gibi bazı oyuncuların dövmelerinin oyunda birebir olarak gözükmesi nedeniyle dövmeciler telif hakkı istiyorlar. Üstelik Lebron James'in dövmesinin serinin bir oyunun kapağında da yer alması sebebiyle istedikleri ücret de artıyor.
 
    Bu dövmecilerden bir tanesi 819.500 dolar talep ederken dövmelerin haklarını elinde bulunduran Solid Oak Sketches 2K Games'e 1.144.000 dolarlık anlaşma önermesine karşın firmanın bunu kabul etmediğini söyledi.
 
     Daha önce de bir dövmeci olan Victor Escobedo, UFC dövüşçüsü Carlos Condit için yaptığı dövmenin UFC Undisputed 3'te izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle 4.1 milyon dolarlık dava açmış, ama sadece 22.500 dolarlık tazminat kazanmıştı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
NBA 2K16 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: 2K Sports Dağıtıcısı: Take 2 Tür: Spor Çıkış Tarihi: 29 Eylül 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 25 Dk önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 1 Saat önce Stellar Blade Neler Sunuyor? Ön inceleme 1 Saat önce Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 14 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler