NGP, AR Teknolojisini Daha da İleri Taşıyor

22.05.2011 17:06 Levent Polater

 
     Bu sene sonunda başlayacak olan yeni nesil avuç içi konsol savaşlarında işler kızışıyor. Gözlüksüz 3DS özelliğiyle oyunseverlerin beğenisine sunulan 3DS, içinde bulunan farklı özellikle tüketicileri kendine çekmeye çalışıyor. Bunlardan biri ise herkesin de bana katılacağı üzere AR hizmeti. Özel işaretler sayesinde 3DS konsolunda 3D modellemeler ortaya çıkmasını sağlayan AR sistemine, NGP'nin çözümü ise işaretsiz AR hizmeti olacak. Nasıl mı olacak? Cevabı aşağıda bulabilirsiniz.
 
    NGP'deki 'Smart AR' adı verilen bu sistemde dediğim gibi özel işaretlere gerek yok. Smart AR, çevrenizdeki objeleri özgürce tanıyabilme özelliğine sahip. Sony, Japonca yaptığı bir basın bildirisinde sistemin nasıl işlediğini en yüksek teknik tabirlerle açıklamış. Ayrıca bahsi geçen sayfada bu başarılı teknoloji ile ilgili bir video da bulunuyor. Dilerseniz bu sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.
 
   Sony'nin yeni Smart AR teknolojisinin, 20-22 Mayıs tarihleri arasında Ginza Sony binasında gösterildiği de verilen bilgiler arasında yer alıyor. Smart AR ile ilgili paylaşılan bir kaç ekran görüntüsüne aşağıdan göz atabilirsiniz.
 



 

 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PSP Platformlar: PSP Geliştirici: SCEI Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 03 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 03 Mayıs The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler